Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Anić: U Raštane se idemo nadigravati

02.09.2010. 22:00
Anić: U Raštane se idemo nadigravati


Možda je ovaj dvoboj stigao ipak malo prerano, no neka bude fer i korektno, a pobjeda pripadne boljoj momčadi – kaže Anić


Dan prije nogometnog dvoboja dvaju županijskih trećeligaša, domaćina Raštana i Primorca, prognoza ishoda subotnjeg dvoboja postala je sastavni dio razgovora uz kavu kod onih koji barem malo drže do nogometne igre.
U protekle dvije sezone oba kluba uvelike su odlučivala o konačnoj slici cijele južne skupine Treće HNL, o čemu najbolje svjedoče konačni plasmani, drugo mjesto (Raštane) te peto (Primorac). I jedne i druge odlikuje odlična igra na domaćem terenu, a međusobni dvoboji ovih protivnika mogu se u mnogočemu nazvati sadržajnima, od rubrike pogodaka pa i, nažalost, rubrike crvenih kartona do kojih nerijetko dolazi. No uzmimo to kao nuspojavu koja je nužna s obzirom na sportski rivalitet i želju za prestižem između ova dva kluba.
Prošlogodišnja sezona donijela je tri ogleda od kojih su dva (jedan u Kupu i prvenstvu) otišla na stranu biogradskog kluba, a Raštančani su pobijedili u posljednjem kolu prošlogodišnje sezone. Armando Marenzi je i ove godine morao nanovo uštimavati svoj igrački orkestar. Nakon odlazaka nekoliko igrača Biograđane je posebno obradovao povratak iz Zadra mladog šibenskog veznjaka Marka Anića.
Dvadesetdvogodišnji Šibenčanin oduševljavao je svojim igrama prošle jeseni te bio jedna od ključnih karika u velikoj rezultatskoj seriji Primorca. Rezultat toga bilo je potpisivanje četverogodišnjeg ugovora sa Zadrom. No ozljede i razne okolnosti onemogućile su Aniću da dobije pravu priliku te dokaže potencijal, koji ga je i doveo do vrata Prve lige. Povratak u Biograd stoga se činio kao logično rješenje.
– Nakon svih pehova s ozljedama vratio sam se u poznatu sredinu gdje ću pokušati dobrim predstavama dostići formu od prošle jeseni. Još sam daleko od svojih stvarnih mogućnosti, no nadam se da ću kroz natjecanje biti sve bolji – kaže Anić i dodaje:
– Sreća nije bila na mojoj strani. U jednom trenutku igrate odlično, pristupite klubu koji nastupa u Prvoj ligi i onda kad trebate samo nastaviti još bolje, dogodi se ozljeda koja vas onemogući doslovce u svemu i vrati vas na početak. Psihološki se treba izdignuti iznad svega. Željan sam igre, pauza je dosta dugo trajala. Nadam se da ću nastupima za Primorac pružiti dobre nogometne predstave te još jednom prvo dokazati sebi, a i onima koji se razumiju u nogomet da želim priliku za napredak u nekom jačem rangu natjecanja. Znam da nogomet zahtijeva odricanje i ponovne početke. Radom i zalaganjem nadam se stići do željenog uspjeha.
Raštane?
– Nema tu nekih velikih nepoznanica. U svaku utakmicu ulazimo otvoreno, željni pobjede i nadigravanja sa svakim protivnikom pa tako i s Raštanima. Mlada smo momčad, opet su tu neka nova imena željna dokazivanja. Možda je ovaj dvoboj stigao ipak malo prerano, no neka bude fer i korektno, a pobjeda pripadne boljoj momčadi.