Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jazine: Spoj mladosti i iskustva

02.09.2010. 22:00
Jazine: Spoj mladosti i iskustva


Po ugovoru s KK Zadrom dobit ćemo pet-šest igrača iz njihova juniorskog pogona i s njima bismo zatvorili roster za nadolazeću sezonu – kazao je Mujagić


I ove sezone Zadarska županija imat će čak četiri predstavnika u A-2 košarkaškoj ligi. Uz Voštarnicu, Poličnik i Pet bunara tu su Jazine koje u novu sezonu kreću s novim trenerom, nekad bivšim igračem, Denisom Mujagićem. Mjesec dana prije početka samog natjecanja pomalo se stvara igrački kadar koji će biti konkurentan u nadolazećem natjecanju. Po planu, koji je još uvijek podložan promjenama, “žuti” iz Jazina bi trebali biti pravi spoj mladosti i iskustva.
– Još uvijek smo u nekom čekanju kako će sve ispasti oko konačnog sastava. Neki su novi poput Marina Pijace, Ivana Baždarića, Tomislava Dražovića, Borisa Miočića i Mate Anđelića, dok imamo nekolicinu iskusnijih na treninzima (Čular, Čiklić, Ercegović, Vrsaljko) koji su još uvijek u čekanju boljeg angažmana. U protivnom bi se moglo dogoditi da na kraju odjenu dres Jazina – kazat će Mujagić o akvizicijama za novu sezonu.
To je iskusnija garnitura, a što je s mladošću?
– Po ugovoru s KK Zadrom dobit ćemo pet-šest igrača iz njihova juniorskog pogona i s njima bismo zatvorili roster za nadolazeću sezonu. Tu najviše mislim na mladoga Dominika Mavru koji je jedini zlatni Zadranin iz U-16 reprezentacije. Igračima poput njega mora se osigurati minutaža kako bi jednog dana postao pravi materijal za seniorski sastav.
S kakvim očekivanjima ulazite u novu sezonu?
– Ne možemo reći da nemamo nikakvih ambicija. Primarni cilj je osigurati igranje i u sljedećoj sezoni, no neki napadi na prvo mjesto nam sigurno nisu u glavama. Cilj nam je pokušati isprofilirati te mlade igrače koji bi uz ove malo iskusnije mogli dobiti mnogo igrajući u A-2 ligi koja će ove sezone biti jača nego lani.
Mujagić se ne može požaliti na nedostatak uvjeta za rad. Štoviše, uvjeta u kojima ovaj klub djeluje ne bi se posramili ni mnogi prvoligaši.
– Imamo uvjete kakve poželjeti možemo. Mala dvorana na Višnjiku nam je dostupna svaki dan uvečer. Imamo teretanu na raspolaganju kao i bazen od sljedećeg tjedna. Treba samo marljivo raditi i čekati rasplet oko sastavljanja rostera, pa se možemo okrenuti nadolazećoj sezoni u punom smislu riječi – zaključio je Mujagić.