Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Mršićev gol za pobjedu protiv Hajduka

02.09.2010. 22:00
Mršićev gol za pobjedu protiv Hajduka


Osim lijepog vremena oko 1000 posjetitelja na Stanovima u prijateljskoj utakmici Zadra i Hajduka nije mogla doživjeti ništa posebno, a na kraju su zadovoljniji travnjak napustili Zebićevi igrači koji su tako ponovili pobjedu iz Polače odigrane ovog proljeća.
 Zebić je na teren poslao trenutačno najjaču postavu, u kojoj nije bilo Santinija zbog obveza u mladoj reprezentaciji, te ozlijeđenih Terkeša, Skočibušića i Ćurjurića. Splićani su u prvih 11 imali tek dvojicu igrača iz najjačeg kadra Tomasova, Trebotića i Čopa, dok su priliku dobili uglavnom Hajdukovi poletarci uz oporavljenog Ljubičića i zaboravljenog Ahmada Sharbinija.
Prve dvije prilike pripale su gostima koji su prvo zaprijetio u 2. minuti preko Ahmada Sharbinija. On je na idealno dodavanje Trebotića pokušao s lobom s ruba šesnaesterca prevariti malo istrčalog Ježinu, no lopta je bila previsoka. Drugi je zaprijetio Tomasov u 6. minuti udarcem s vrha šesnaesterca. Pucao je ljevicom snažno, ali i njegov udarac je išao preko Ježinine grede. Uzvraćaju punom mjerom Zadrani u 9. minuti.. Banović je bio uporan na desnom krilu i uspio izbezumiti gostujuće stopere Španjića i Kukoča koji su komplicirali, a Banović nije oklijevao te je uzeo loptu te nabacio prizemno na drugu stativu gdje je usamljen čekao Mršić. Njemu pak nije bilo previše teško zakucati loptu u praznu mrežu. To je uglavnom bilo sve od uzbuđenja koje je moglo doživjeti gledateljstvo na Stanovima do kraja prvih 45 minuta. Drugi dio je krenuo žustrije te je Gospić u 46. minuti izašao sam pred Kalinića, no oklijevao je te je tek uspio desno iz kosa pogoditi vanjsku malu mrežu Hajdukovog gola. Španjić je dobro pucao glavom s 12-13 metara u 58. minuti, a lopta je prošla pored Gluićeve vratnice. Mnoge zamjene koje su izvršili obojica trenera nisu unijele neku posebnu živost na teren, a blagu inicijativu su preuzeli mladi Splićani koji su nastojali doći do Gluićevog gola. U 65. minuti ponovno je Španjić pokušao glavom na nabačaj Brkovića, ali opet neprecizno. Novi pokušaj Hajdukovaca aranžirao je Čop u 75. minuti čiji je udarac iz desne strane ukoso bez problema ukrotio vratar Zadrana. Za posljednjih 15 minuta Zebić je ubacio u vatru četiri juniora, a jedan od njih Franko Bilaver je imao odličnu prigodu u 81. minuti povisiti na 2:0. Kalinić na golu Hajduka uspješno je zatvorio svoj desni kut i u konačnici otkloniti opasnost. Tri minute poslije Čop odlično puca iz slobodnjaka s 20 metara, a izjednačenje je spasio Gluić koji je njegovu neugodnu loptu uspio izvaditi ispod grede što je ujedno bila i posljednja izgledna situacija na utakmici.


 ZADAR – HAJDUK 1:0


ZADAR – Stadion na Stanovima. Gledatelja: 1000. Suci: Šime Bugarija (Bibinje), Robertino Dujela i Damir Kraljević (Zadar). Strijelci: 1:0 Mršić 9′, Žuti kartoni: Gregov, Jerbić, Con (Zadar). Crveni kartoni:.
ZADAR: Ježina (Gluić 46′), Glumac, Con, Puljić, J. Bilaver (Peraić 56′), Begonja (Jerbić 46′), Pezo (Torbarina 73′), Šare (Sarić 80), Banović (Anić 80′), Mršić (Peraić 52), Gospić (F. Bilaver 73′). Trener: Dalibor Zebić.
HAJDUK: Radošević (Kalinić 46′), Režić, Španjić, Jonjić, Kukoč, Trebotić (Brković 59′), Ljubičić, Andrijašević, Tomasov (Boljat 46′), Čop, Ah. Sharbini. Trener: Stanko Poklepović.