Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nakon saslušanja Sinovčić pušten na slobodu

02.09.2010. 22:00
Nakon saslušanja Sinovčić pušten na slobodu


Ocijenivši da za pritvor ne postoji zakonska osnova, istražni sudac Vladimir Mikolčević Sinovčića je nakon saslušanja pustio na slobodu
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, Reno Sinovčić (50), vlasnik medijske kuće Vox i vanjski suradnik NK Zadar, poslijepodne je priveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Vladimiru Mikolčeviću.
Kako neslužbeno doznajemo, Sinovčić je istražnom sucu iznio svoju obranu u nazočnosti odvjetnika Andreja Korljana i njegove kolegice Dunje Vulić tvrdeći kako ništa od onoga za što ga se sumnjiči nije počinio nakon čega je pušten na slobodu.
– Istražni sudac, to jest ja, je ocijenio da ne postoje zakonski uvjeti za zadržavanje u pritvoru, a pritvor je zatražen zbog mogućnosti od ponavljanja djela – obrazložio je svoju odluku sudac Mikolčević.
Sinovčićev odvjetnik Andrej Korljan zbog novih odredbi ZKP-a slučaj nije mogao komentirati, iako je dodao da neke stvari vezano uz ovaj slučaj najradije i bi.
Inače, zadarska policija poslijepodne se oglasila priopćenjem u kojem su naveli da Sinovčića sumnjiče zbog utjecaja na svjedoke i pokušaja podmićivanja svjedoka u slučaju gdje je zbog pokušaja iznude prošli tjedan već pritvoren 32-godišnji Zlatko Lisica iz Bibinja. Međutim, ostaje nejasno na koga je Sinovčić pokušao utjecati i kome je nudio mito, s obzirom na to da još od uhićenja Lisice kuloarima kruže priče da se 25-godišnjak u strahu od osvete s malodobnim djetetom iselio iz grada na nepoznatu adresu.
– Pedesetogodišnjaka sa zadarskog područja sumnjiči se da je počinio kazneno djelo „Sprječavanje dokazivanja” na način da je prijetnjama i obećanjem dara navodio svjedoka na davanje lažnog iskaza i da utječe na druge svjedoke i oštećene na davanje lažnog iskaza u sudskom postupku koji se vodi u Zadru protiv 32-godišnjaka, zbog kaznenog djela „Iznuda u pokušaju” – stoji u priopćenju PU zadarske navodeći kako će 50-godišnjak tijekom poslijepodneva uz kaznenu prijavu biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, što je i uslijedilo oko 18 sati.
Zlatku Lisici (32), pritvor do mjesec dana određen je 26. kolovoza zbog pokušaja iznude desetak tisuća eura nakon što su ga policiji prijavili 25-godišnjak i njegov 60-godišnji otac. Osim toga, policija je protiv njega podnijela i optužni prijedlog zbog nedozvoljenog držanja oružja nakon što mu je u pretresu automobila pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu. No, prema neslužbenim podacima Lisica je istražnom sucu kazao da dug za koji ga se sumnjiči nije nepostojeći kako se to navodilo u kaznenoj prijavii, a zanijekao je i vlasništvo pištolja.