Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Općina donirala samostanu preko pola milijuna kuna

02.09.2010. 22:00
Općina donirala samostanu preko pola milijuna kuna


Zahvaljujemo svim dobročiniteljima koji su nam u novcu i materijalu pomogli u izgradnji samostana i u raznim drugim potrebama. Osim ishođenja svih potrebnih papira za početak rada dječjeg vrtića predstoji nam i njegovo opremanje didaktičkom i ostalom opremom, rekla je s. Paulina Andlar


Svečanost blagoslova novog samostana Svete Obitelji karmelićanki Božanskog Srca Isusova u župi Bibinje održat će se u nedjelju 12. rujna na Ime Marijino, blagdan u narodu zvan Marijin imendan. U župnoj crkvi Uznesenja BDM s početkom u 10.30 sati zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodi svečano misno slavlje, nakon kojeg će u neposrednoj blizini crkve blagosloviti novi karmelski samostan nakon dvogodišnje gradnje.
To je deseti samostan Družbe u Hrvatskoj. Kako je samostan humano ostvarenje, mjesto za duhovnu obnovu mladih i djece u kući sestara se nalaze kapela i dječji vrtić kako bi pomagali mladim bibinjskim obiteljima u odgoju njihove djece. Po uzoru na svoju osnivateljicu službenicu Božju blaženu majku Mariju Tereziju od sv. Josipa (prije Ana Marija Tauscher van den Bosch) nastoje ublažiti bijedu siromaha, pružajući beskućnicima toplinu izgubljenog doma. Tragom svoje karizme rada s djecom, ljeti u Bibinjama u svojoj kući daruju odmor djeci bez roditelja iz Zagreba o kojima skrbe.
Investitor gradnje samostana pokraj župne crkve Velike Gospe je Provincijalna uprava sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova iz Zagreba. Izvođač radova je bila tvrtka Sobočan d.o.o. iz Sv. Martina na Muri, dok je za nadzor bila zadužena tvrtka Studio A2 iz Trpnja.
– Općina Bibinje je za izgradnju samostana Sv. Obitelji donirala preko pola milijuna kuna, govori načelnik Nino Šimunić.
Sestre u Bibinjama djeluju već 14 godina od 1996. Osim što skrbe za djecu i mlade, zauzetost za čast Božju očituje se i u radosnom i raspjevanom slavlju svete euharistije. S puno ljubavi nadasve uspješno uvode Božji narod, djecu i mlade u liturgijski život Crkve.
– Zahvaljujemo se svim dobročiniteljima koji su nam u novcu i materijalu pomogli u izgradnji samostana i u raznim drugim potrebama. Osim ishođenja svih potrebnih papira za početak rada dječjeg vrtića predstoji nam i njegovo opremanje didaktičkom i ostalom opremom, rekla je s. Paulina Andlar, s mnogo ljubavi zahvalivši svim dobročiniteljima koji su kroz proteklo vrijeme pomagali pri izgradnji samostana.


 POMOĆ ZA OPREMANJE SAMOSTANA




Unatoč recesiji i dobro znanoj globalnoj krizi svi dobronamjerni koji bi željeli financijski pomoći opremanje ovog samostana, trenutačno najljepše zgrade u Bibinjama, novac mogu donirati na žiro-račun časnih sestara otvoren u Zagrebačkoj banci i to na broj: 2360000-1101696142. Dakako, i osobno u Bibinjama.


 OPĆINSKI GRB SESTRI PAULINI


U povodu obilježavanja Dana općine početkom svibnja na kraju euharistijskog slavlja na otvorenom na Petrini iznad Bibinja dodijeljene su općinske nagrade. Načelnik Nino Šimunić uručio je tom prigodom tri Općinska grba zaslužnim pojedincima – sestri karmelićanki Božanskog Srca Isusova Paulini Andlar iz samostana Sv. Obitelji u Bibinjama, generalu Mladenu Fuzulu i ministru Božidaru Kalmeti.