Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Direktora još nema na vidiku

02.09.2011. 22:00
Direktora još nema na vidiku


Košarkaški klub Zadar će u još jedan novi tjedan ući bez generalnog direktora. Tjedan na izmaku nije donio konkretne novosti po tom pitanju. Razgovaralo se, pregovaralo, tražilo, ali nije se uspjelo pronaći pravo rješenje za tu iznimno važnu i zahtjevnu funkciju, koju je nedavno napustio dosadašnji vršitelj dužnosti Nebojša Belić.
– Sporo to ide, sporije nego što smo se nadali, ali takva je situacija. Danas ćemo obaviti još neke razgovore pa ćemo vidjeti. Nastojimo što prije riješiti to pitanje – kaže Edvin Šimunov, predsjednik.
Kada čelni ljudi kluba napokon pronađu nekoga, tko je voljan sjesti u vruću direktorsku fotelju, trebat će ga potvrditi Upravni odbor.
– Možda ćemo ga sazvati sljedeći tjedan, ali ne mogu to sa sigurnošću potvrditi.
Hoće li na dnevnom redu tog UO-a biti i najavljena reorganizacija omladinskog pogona?
– Ne još. Osim potvrde novog direktora, glavna tema će biti proces preoblikovanja, dokle se došlo, podjela zadataka i što dalje. To nam je u ovom trenutku prioritet.
Što se ostatka priče tiče, financijska situacija je i dalje top tema.
– U potrazi smo za još nekim sponzorom, koji bi nam garantirao da ćemo redovno moći izvršavati naše obveze.
Što je s bivšim igračima, koji su zatražili zaštitu svojih prava preko HKS-a?
– Računali smo na to i to će biti riješeno – za kraj će Šimunov.
Što se prve momčadi tiče, odrađuju se posljednji treninzi u Perivoju Vladimira Nazora i u Jazinama, a sljedeći tjedan će se preseliti na Višnjik. Novih igrača još nema, a sve je izglednije da će, ako dođu, to biti nakon povratka trenera Aleša Pipana s Europskog prvenstva.