Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Zna se čija je ovo utvrda, ali mi ćemo se boriti

02.09.2011. 22:00
Zna se čija je ovo utvrda, ali mi ćemo se boriti


Premijerka svaki dan hita u nove radne pobjede otvarajući liftove i uz nju je uvijek 5 do 6 ministara. Oni su tu jer o njenoj milosti ovisi hoće li se oni opet naći na predizbornim listama, a kod nas to nije ni približno tako, kaže Čulina


Zadarska podružnica Hrvatskih laburista, koji još uvijek nemaju  svoje stranačke prostorije,  pozvali su novinare na konferenciju za medije u hladovinu Trga Pet bunara, kako  bi javnosti predstavili sastavljanje liste za predstojeće  parlamentarne izbore. Drago  Čulina, predsjednik zadarske organizacije Hrvatskih  laburista – stranke rada i,  Slavko Stanin, koordinator  za 9. izbornu jedinicu Hrvatskih laburista, iznijeli su  plan za koji vjeruju da će im  pomoći da prijeđu izborni  prag i uđu u Sabor kao parlamentarna stranka. Stanin  je kazao kako se biranje kandidata za liste odvija u tri  faze. U prvoj fazi koordinator, odnosno Stanin, saziva  sastanak izvršnih odbora podružnica i ogranka stranke  da sastavi izborne jedinice.
– U drugoj i trećoj fazi biranja određuju se ljudi koji  će se naći na listama, po tome  kako smo se prethodno dogovorili, kazao je Čulina u  nastavku pretpostavivši kako bi zadarski ogranak mogao raspolagati s oko 4 do 6  mjesta na listi za ovu izbornu  jedinicu. Popis moraju do 20.  listopada poslati u Zagreb,  nakon čega će ih verificirati  predsjedništvo stranke.
– Zatim će se sastaviti lista,  koja će biti proslijeđena Nacionalnom vijeću, a ono će  moći odbiti kandidata samo  u slučaju ako on ne odgovara  etičkim pravilima, ako se,  primjerice, nalazi u sukobu  interesa ili je bio osuđivan  zbog neke vrste kriminala,  rekao je Čulina i osvrnuo se  na rad premijerke Kosor.
– Premijerka svaki dan hita  u nove radne pobjede otvarajući liftove i uz nju je uvijek  5 do 6 ministara. Oni su tu jer  o njenoj milosti ovisi hoće li  se oni opet naći na predizbornim listama, a kod nas to  nije ni približno tako. Lesarovi laburisti su jedini članovi neke hrvatske stranke  koji ne žele da njihov predsjednik, u ovom slučaju Dragutin Lesar, bude jedina osoba koja će o svemu sama  odlučivati, kazao je Čulina.
Prema njegovim podacima, u 9. izbornoj jedinici ima  oko 430.000 glasača
– Treba nam između 13 i 14  tisuća glasova da prijeđemo  prag, a takve su nam i prognoze – može biti da ćemo ga  prijeći za tisuću, ili će nam  faliti tisuću glasova. Zna se  čija je ovo utvrda, ali mi  ćemo se boriti. One kojima je  za vladavine HDZ-a bilo dobro molimo da glasaju za  HDZ, oni kojima je za SDP-a  bilo dobro neka glasaju za  SDP, a ostali neka vide naš  program u kojem će se sigurno naći svi odgovorni koji  žive od svog rada, zaključio  je Čulina.