Dan koji se ne zaboravlja

Slika korisnika admin
Preradović prvaši
Filip BRALA

Pred zgradom OŠ Petra Preradovića na Poluotoku danas se u pratnji roditelja okupilo 49 prvašića koji su s nestrpljenjem čekali da započne prvi dan nastave. Osnovna škola Petra Preradovića ove godine ima dva prva razreda s po 24 i 25 učenika, što je više upisane djece nego prošle školske godine. Prvašima je dobrodošlicu u školske klupe poželio ravnatelj škole Milan Marasović, koji ih je na početku pitao:

- Jeste li radosni? Jeste li uzbuđeni? Je li vam žao što krećete u školu? - upitao je ravnatelj na što su prvaši, poput male vojske jednoglasno uzvratili: "Nije nam žao!"

- I ne treba vam biti žao. Trebate biti radosni jer je danas veliki dan za vas. Danas počinje vaše školovanje. Ovo je jedan od najvažnijih dana u vašem životu i ovaj dan nikada nećete zaboraviti. Sada ste dorasli za školu, ali ja znam da iako ste jako sretni i uzbuđeni, još uvijek imate malu tremu jer škola je nešto novo za vas. Za vas smo pripremili i mali svečani program, a kada uđete u učionice, upoznat ćete svoje nastavnike te dobiti sve potrebne upute, poručio je prvašima ravnatelj Marasović.

Školski zbor je prvašiće i njihove roditelje razveselio otpjevavši nekoliko pjesama, a plesna grupa je također izvela nekoliko točaka u dvorištu škole u kojem je održan program. Mala trema koja je neke prvašiće pratila prije početka nastave i koji su čvrsto za ruke držali mame i tate, nestala je odmah nakon što su pozvani da uđu u učionice. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno