Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Izvođač radova Pinocchia “povukao za nos”

Autor: Ante Rogić

02.09.2012. 22:00
Izvođač radova Pinocchia “povukao za nos”


Izvođač radova, tvrtka koja potpisala ugovor s Talijanskom unijom, nije se držala ugovora. Naime, u ugovoru stoji kako će se radovi obaviti u dvije faze, a izvođač je krenuo s drugom fazom ne završivši još prvu i radovi su blokirani, kazala je Rina Villani
Dugo najavljivani talijanski vrtić „Pinocchio” ipak neće još otvoriti svoja vrata. Iako je sve djelovalo spremno, kuća u kojoj će biti vrtić kupljena i svi detalji dogovoreni, početak rada vrtića je odgođen za jedno kraće vrijeme. Zastalo je, kao i uvijek, na proceduri.
– Izvođač radova, tvrtka koja potpisala ugovor s Talijanskom unijom, nije se držala ugovora. Naime, u ugovoru stoji kako će se radovi obaviti u dvije faze, a izvođač je krenuo s drugom fazom ne završivši još prvu i radovi su blokirani, kazala je Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana koja je pokrenula cijelu inicijativu oko osnivanja talijanskog vrtića u Zadru. Ovih dana, nakon godišnjih odmora, sastat će se predstavnici Talijanske unije s izvođačem kako bi se nastavilo s radovima. No, najvažnije pitanje je što sa tridesetak djece koja su se upisala.
– Obavijestili smo na vrijeme sve roditelje, neki će po svoj prilici odustati i upisati se u neki drugi vrtić, dok će druge pričuvati bake dok se ne krene s vrtićem. Nadamo se da će vrtić krenuti s radom krajem listopada, iako je sve trebalo biti spremno krajem kolovoza. S naše strane smo sve napravili i doista nam je žao što vrtić neće početi raditi kao i ostali, kaže Villani. Početak rada čekat će i četiri tete koje bi trebale raditi s djecom u dvije grupe.
Podsjetimo, talijanski vrtić smjestit će se u nekadašnjoj kući Stipe Šarlije, na Putu Bokanjca, a prostirat će se na 500 metara četvornih, od čega 200 metara kuće, te 300 metara okućnice.