Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mršić: Tješim se da je sve ovo prolazno

Autor: Andrija Dešpoja

02.09.2012. 22:00
Mršić: Tješim se da je sve ovo prolazno

Foto: Zvonko KUCELIN



Bili smo mlaki, pogotovo u situacijama kad smo iz prekida mogli zaprijetiti. Kad smo u gostima, nas protivnici na prekidima unesu u naš gol i to nam nedostaje na ovim domaćim utakmicama – kazao je Mršić
Sedam kola je iza nogometaša Zadra, a pobjede još uvijek nema. Nakon serije jako teških i nezgodnih protivnika, mislilo se protiv Istre doći do velikog troboda, no pokazali su se Puljani tvrdim orahom te je na Stanovima ostao tek jedan bod osiguran u sudačkoj nadoknadi. Osim tog boda sve drugo iz te utakmice Zebićevi igrači će htjeti što prije zaboraviti, što se ujedno provlačilo kao jednoglasni zaključak u izjavama mnogih igrača Zadra nakon završetka dvoboja kontra Puljana.
Podbacio je najviše vezni red koji je bio statičan, najbolje reći beskrvan, a u njemu je svoju priliku u drugom poluvremenu dobio i mladi Luka Begonja.
Izbjegnut poraz
– Moramo biti zadovoljni s osvojenim bodom ako uzmemo u obzir da smo izgledali blijedo u svih 90 minuta prije. Odmoglo nam je bitno to rano vodstvo Istre, nakon čega su oni stali iza lopte te je bilo teško probiti obrambeni blok koji su postavili ispred svog šesnaesterca. Igra je u globalu bila jako loša, malo je bolje izgledalo u nastavku te smo srećom izbjegli poraz koji bi nas još više nakon sedam kola bez pobjede bacio unatrag.
Begonja je odmijenio Igora Banovića koji je vidno utučen napustio zadarski stadion. Veznjak Zadra misli da se nešto hitno treba promijeniti u igri njegove momčadi pred nastavak prvenstva.
– Katastrofalno smo ušli u utakmicu, primili odmah gol te smo nastavili praktički do kraja s jako lošom predstavom na terenu. Najbolje što nam se dogodilo je taj Mršićev gol s kojim smo barem malo zamaskirali sve ono loše. Imamo sad stanku od tjedan dana prije gostovanja u Splitu te je krajnje vrijeme da se preispitamo između sebe kako naprijed i kako nešto promijeniti da ne bi i tamo bilo ovako kako smo izgledali večeras. Nije bilo dobro i ako mislimo sačuvati ostanak u ligi, morat će se puno toga promijeniti nabolje.
Jedan od onih rijetkih u momčadi Zadra koji se barem malo izdigao iznad bljedila je Dragan Župan.
Ipak za nešto više od boda trebalo je više pomoći suigrača.
– Nismo igrali dobro i to je bilo vidljivo. Nervoza i grč su nas pratili od prve minute, a nakon njihovog gola u 8. minuti bilo je još gore. Srećom da nismo primili još koji gol. Pokušavali smo cijelo vrijeme nešto pokrenuti, promijeniti, no tek smo pred kraj imali nekakve šanse. Srećom za nas, ukazao se Mršić s individualnim potezom koji nas je spasio od poraza. Šteta da nismo uspjeli nakon tog gola zabiti i za pobjedu, ali možda ne bi bilo zasluženo da se to dogodilo. Nije ova naša igra dobar pokazatelj za najvažnije dvoboje prvog dijela sezone protiv Splita, Intera i Zagreba i važno je da izvučemo pouke i pokušamo što prije ispraviti ovaj kiks protiv Puljana.
Među posljednjima iz svlačionice je izašao spasilac Zadra Antonio Mršić. On je, kako će i sam kazati,  igrao na mahove, no jedini je znao kako zavući loptu iza leđa vratara Istre.
Mlaki
– Mučna utakmica, težak teren i teško vrijeme, ali najveći krivci za novi neuspjeh smo sami. Ušli smo loše u utakmicu, dosta smo griješili, primili gol rano te je bilo puno teže nego da smo imali pozitivan rezultat. Tješim se da je sve ovo prolazno i da ćemo početi pokazivati naše pravo lice. Bili smo mlaki, pogotovo u situacijama kad smo iz prekida mogli zaprijetiti. Kad smo u gostima, nas protivnici na prekidima unesu u naš gol i to nam nedostaje na ovim domaćim utakmicama – kazao je na prvu Mršić koji ne vidi razloga, unatoč lošoj predstavi njegove momčadi protiv Puljana, da se u Splitu ne mogu nadati dobrom rezultatu.
– Ne bih dizao veliku paniku, jer još ima jako puno utakmica do kraja, a primjetno je da smo ove sezone puno bolji u gostima nego na svom terenu. Valjda nam odgovara taj obrambeni blok iz kojeg nam je lakše igrati pa ići u kontranapade. Na Stanovima smo u grču, igramo na mahove te mislim da možemo tražiti bolji rezultat u Splitu od neriješenog. Samo ne smijemo biti u ovakvom izdanju kao protiv Istre – zaključio je strijelac jedinog pogotka Zadra protiv Istre.