Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Odlično odrađen glazbeni zadatak

Autor: Jelica Farkaš

02.09.2012. 22:00
Odlično odrađen glazbeni zadatak


Ovaj projekt se već treću godinu zaredom održava u Biogradu na Moru, a realiziran je uz pomoć financijskih sredstava Agencije za mobilnost iz programa Mladi na djelu, Europske Unije, rekla Oštrić
Velikim glazbenim koncertom u staroj gradskoj luci završio je u Biogradu na Moru desetodnevni boravak mladih glazbenika, sudionika projekta Music culture 3. Kako smo već izvještavali riječ je o projektu EU, a čiji nositelj je biogradska Udruga za razvoj zajednice BNM, dok su partneri na projektu Mladinski center Dravinjske doline iz Slovenije, Plusko- youth organization iz Slovačke i Experimentakulo Culture iz Portugala.
– Ovaj projekt se već treću godinu zaredom održava u Biogradu na Moru, a realiziran je uz pomoć financijskih sredstava Agencije za mobilnost iz programa Mladi na djelu, Europske Unije. Ove godine odobrena su nam sredstva u iznosu od 15.000 eura, a zahvaljujući tomu mogli smo realizirati sve predviđene aktivnosti u sklopu projekta. Slijedom toga 28 mladih, profesionalnih i amaterskih glazbenika iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke i Portugala okupili su se na zajedničkom glazbenom zadatku, ali i druženju. Kako su sve zemlje iz kojih dolaze u EU, bila je to prilika za brojne razgovore te razmjenu iskustava i slično, rekla je voditeljica Lucija Oštrić.
Za vrijeme boravka u Biogradu mladi su se družili i radili, a ove godine tema je bila “Zdrav način života”. Kako su bili smješteni u kampu “Sveti Dominik” u samoj borovoj šumi, bila je to prilika i za rekreaciju te, dakako, za muziciranje. Već prvoga dana boravka načinjene su četiri skupine koje su se uvježbavale za završni zajednički nastup, a kako je to u konačnici zvučalo, moglo se čuti na završnom koncertu na biogradskoj rivi. Uz ovaj takozvani radni dio mladi su tijekom boravka imali priliku razgledati Biograd, turističke potencijale, sakralne i druge kulturne znamenitosti grada, ali i bogato poljoprivredno zaleđe Ravnih kotara te Park prirode Vransko jezero. Gosti su bili vrlo zadovoljni onim što su vidjeli, čuli, ali i zajednički odradili te se i ovogodišnji projekt Muzic culture 3 može ocijeniti vrlo uspješnim.