Prvi put nagrađeni i turisti

Slika korisnika admin
Adam VIDAS
Najbolji s priznanjima u rukama

Svečanom dodjelom nagrada vlasnicima najljepših okućnica i proglašavanjem najljepše terase ugostiteljskog objekta koje je održano u subotu završene su ovogodišnje tradicionalne akcije Turističke zajednice Ugljan „Ugljan u cvijeću" i ŠUG. Ove godine su se prvi put dodjeljivala i priznanje gostima koji već desetljećima dolaze na Ugljan.

- Zadovoljni smo ovogodišnjom turističkom sezonom. Ostvareno je 110.000 noćenja što je za pet posto više nego lani, rekla je direktorica TZ Ugljan Dražina Strihić te se osvrnula na samu akciju.

- Akcija 'Ugljan u cvijeću' doprinosi promociji Ugljana kao uređenog mjesta i motivira naše stanovnike, vikendaše i vlasnike ugostiteljskih objekata na uređenje okućnica i terasa. Ove godine dodijelili smo priznanja našim dugogodišnjim gostima. Svojim kontinuiranim dolaskom oni su nam odali veliko priznanje da smo dobri i ljubazni domaćini i da smo vrijedni njihovog povjerenja.

U kategoriji najljepši vrt i okućnica prvo mjesto osvojila je Đenka Vučina, drugo Ana i Stanko Crnošija, a treće Godiva i Antonio Vukić. U kategoriji najljepši vrt i okućnica - kuća za odmor prvaci su Pavica i Stanko Sačer, drugi su Ivančica i Vladimir Baltić, a treći Milikica i Ivan Bertol. Najljepšom terasom ugostiteljskog objekta proglašena je terasa bistroa Jazina, drugo mjesto u ovoj kategoriji pripalo je pansionu Stari dvor, a treće pizzeriji Cima. Pobjednike je odredila stručna komisija koju su činili članovi udruga žena „Điran" i za promicanje kreativnih aktivnosti „Aria".

Ove godine dodijeljena su priznanja za doprinos razvoju i unapređenju turizma u mjestu Ugljan turistima koji već desetljećima dolaze na ljeto u Ugljan. Priznanja su dobili Ingeborg i Helmuth Lomoz koj već četrdeset jednu godinu dolaze u Ugljan, Ursula i Rolf Köheler te Juta i Anton Majurdić koji dolaze trideset i jednu godinu i Rosemarie i Siegfried Tröger kojima je ovo dvadeset i peto ljetovanje na Ugljanu. Svi oni istaknuli su kako na Ugljan dolaze zbog prekrasnog ozračja, mira, čistog mora i na prvom mjestu ljubaznih i susretljivih domaćina te kako su s vremenom Ugljan zavoljeli i njihova djeca i unuci.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno