Budite znatiželjni, vi ste budućnost naše domovine

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Ljetnoj razbibrigi došao je kraj, počela je nova školska godina. Bio je to i povijesni dan za Bibinje, jer su uz prigodni program dobrodošlice za 63 prvašića, učenici Osnovne škole Stjepana Radića u novu školsku godinu krenuli u jednoj smjeni. Zadarska županija i Općina Bibinje iz proračuna su izdvojili 2,1 milijuna kuna za izgradnju tri dodatne učionice i kabineta, rekonstrukciju kotlovnice te uređenja školskog pročelja.

- Škola je posljednjih godina došla do brojke od 17 ili 18 razrednih odjeljenja i 400 učenika, zbog čega se i prišlo dogradnji učionica, adaptaciji kotlovnica i pročelja škole. Rad u jednoj smjeni bit će velika prednost u odnosu na brojne škole u Županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj, kazala je ravnateljica Mirka Sikirić.

Kako će se nastava odvijati u jutarnjoj smjeni, ovisno o željama učenika i roditelja, poslijepodne će se moći održavati slobodne aktivnosti, izborna nastava i drugi rekreativni sadržaji. Dakako, rad u jednoj smjeni otvara brojne mogućnosti, a jedna je i otvaranje produženog boravka.

- Ima još mnoštvo prednosti rada u jednoj smjeni. O njima nećemo govoriti, već pustiti da svi mi zajedno to iskusimo u danima i mjesecima koji su pred nama, navodi Sikirić, ističući kako je ovo primjer škole 21. stoljeća, škole kakve bi trebale postojati u svim dijelovima Hrvatske.

- Ulaganje u znanje je izravno ulaganje u gospodarstvo i ulaganje u budućnost, istaknuo je župan Stipe Zrilić i dodao da je riječ o moderno opremljenom školskom zdanju koje će služiti djeci i biti temelj njihovog znanja, koja će stvarati podlogu za njihovo daljnje školovanje i dati mogućnost za usavršavanje.

- Dragi učenici, znam da mnogi od vas ipak najviše voli školske praznike, no kad odrastete shvatit ćete koliko je istinita ona stara izreka: Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba. Učite, tražite odgovore od svojih profesora na sva pitanja, sumnjajte, ispitujte, budite znatiželjni.

- Vi ste oni koji ste budućnost naše domovine, najvrednije što imamo u Zadarskoj županiji koja raste i razvija se zajedno s vama. Štoviše, želja mi je da ova škola bude jedan snažan i ogroman doprinos izgradnji sigurnog i stabilnoga demokratskog društva, a to je na dobrobit i nas i naše budućnosti, naglasio je Zrilić pošto je učenicima zaželio uspjeh u učenju, što bolje ocjene i mnogo radosti u novoj školskoj godini.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno