Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dvjestotinjak maškara zaslužilo više publike

Autor: Velimir Brkić

02.09.2013. 22:00
Dvjestotinjak maškara zaslužilo više publike

Foto: Velimir BRKIĆ



U Biogradu na Moru je od subote navečer, sve do ranih jutarnjih sati u nedjelju vladala prava karnevalska atmosfera. U organizaciji karnevalske udruge Tome Krnjeval predsjednice Ines Miloš i hotelske kuće Ilirija d. d. već nekoliko ljeta uzastopce organizira se ova vesela manifestacija. Na Ljetnom karnevalu važno je plesati, veseliti se, a upravo to su shvatili i odradili Biograđani i njihovi gosti.
Šarenilo boja, brze koračnice, glazba iz Kaštela, pjesma, zvukovi iz megafona, zviždaljke, bubnjevi, svjetlost baklji i pljesak ugodno iznenađenih prolaznika…
Nedostajalo je publike, vidjelo se to tijekom karnevalske povorke od Ilirijina bazena do trajektnog pristaništa i nazad, ali i na bazenu gdje je uz živu glazbu, jelo i piće bio centar zbivanja. Šteta što se ova urnebesna manifestacija zbog raznoraznih razloga održala u krivom ljetnom terminu, zadnje noći kolovoza i ranojutarnjih sati prvog dana rujna kad je sezona na zalasku.
Ni dvjestotinjak izuzetno raspoloženih maškara iz Lijepe Naše i inozemstva nisu bili razlogom da “poludi” i na noge se digne čitav grad i okolica. A bile su tu grupe iz Kutine, Samobora, Ivanić Grada, Knina, Kaštela, Primoštena, Paga, Benkovca, Zadra, Halubjana, Senja.
Biogradskih maškara je bilo 30-ak predvođenih Katarinom Kraljev, Ljiljom Tomić i drugima. Ilirijini animatori, Ana, Arijana i Martin, uspjeli su karnevalski animirati 20-ak hotelskih gostiju iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske.