Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Maloljetne Romkinje provaljivale i krale zlatninu i novac

Autor: Suzana Bandić

02.09.2013. 22:00
Maloljetne Romkinje provaljivale i krale zlatninu i novac

Foto: PIXSELL/Ilustracija



Zanimljivo je spomenuti da su djevojke, iako stare tek 15 i 16 godina, kazneno prijavljivane i u istarskoj policiji, gdje su u lipnju počinile niz provala


Suradnja zadarske policije s kolegama iz postaja u susjednim županijama rezultirala je jučer uhićenjem krivaca za najmanje osam provala u kuće i stanove na zadarskom području. Iako je puno lakše u ulozi provalnika zamisliti muškarca, pokazalo se da su to u zadarskom slučaju bile dvije djevojke i to još maloljetne.
– Policijski službenici II. policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnicama, u dobi od 15 i 16 godina, koje se sumnjiči za ukupno osam provala u stanove i kuće na području Zadra, Crnog i Poličnika – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske gdje maloljetnice sumnjiče da su u protekla dva mjeseca provaljivale u stanove i kuće, iz njih krale novac, zlatninu i druge vrijedne predmete.
Maloljetnice su se na taj način domogle najmanje 50-ak tisuća kuna, a uhićene su temeljem razmjene podataka između policijskih uprava. Neslužbeno doznajemo da je riječ o djevojkama romske nacionalnosti. Podrijetlom su s područja Slavonije, a već duže vrijeme su u Hrvatskoj bez nadzora roditelja. Oni, kako smo saznali, žive u Italiji pa su maloljetnice nakon uhićenja predane na skrb djelatnicima Doma za odgoj i socijalnim radnicima. Zanimljivo je spomenuti da su djevojke, iako stare tek 15 i 16 godina, kazneno prijavljivane i u istarskoj policiji gdje su u lipnju počinile niz provala.
Prema maloljetnicama državnom odvjetništvu za mladež podnijeto je posebno izvješće zbog teških krađa – kaže Žodan.