Kante za otpad u Diklu već su čipirane

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Sektor gospodarenja otpadom tijekom proteklih godina prolazi ozbiljne reforme, a jedna od najvećih svakako je uvođenje sustava primarne selekcije komunalnog otpada. Radi se o sustavu koji bi trebao potaknuti odgovornije ponašanje građana prema otpadu, povećati stupanj reciklaže korisnih sirovina, te u konačnici rezultirati smanjenim volumenom komunalnog otpada koji se odlaže na odlagališta.

Sukladno normama i smjernicama Zakona o održivom gospodarenju otpadom, Čistoća d.o.o. je početkom ove godine započela s provedbom pilot projekta elektroničke evidencije pražnjenja spremnika za miješani komunalni otpad na području nekoliko mjesnih odbora, s ciljem uspostave sustava koji će omogućiti evidenciju broja pražnjenja spremnika te analogno tome prikupljenu količinu otpada za svako pojedino kućanstvo, doznajemo u zadarskoj Čistoći.

- Uvođenje sustava odvija se u nekoliko faza. Tehnička implementacija je već odrađena na području MO Novi Bokanjac, MO Bokanjac i MO Crno, s tim da bi sa završnom fazom izvođenja svi korisnici na području izvršavanja usluge sukcesivno prešli na novi model evidencije pražnjenja posuda. Ugradnju elektroničkih čipova (RFID tagova) u spremnike i lijepljenje identifikacijskih naljepnica djelatnici Čistoće trenutno provode u MO Diklo, a planirani završetak je do 12. rujna ove godine, kaže direktor Čistoće Tomislav Ćurko, dodajući kako državni akt koji bi trebao jasno propisati sve tehničke, organizacijske i financijske uvjete novog modela jest Uredba o komunalnom otpadu.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno