Pozlata na kraju mandata

Slika korisnika admin

Na kraju mandata sve pozlatiše?! Milanović želi ponovno osvajanje vlasti pa je srećković dočekao baš sada predizborno u javnost pustiti cijelo jato dobrih vijesti. Na puškomet HDZ-a.

Rješavanje kredita u švicarcima, rast BDP-a za 1,2 posto što je iznad očekivanja, rast osobne potrošnje i izvoza, najava novih socijalnih mjera, najava poreznog rasterećenja i rasta plaća, rast zaposlenosti, povlačenje novca iz EU fondova, izvrsna turistička sezona - sve su to podaci kojima se razbacuju aktualni ministri, a HDZ očekivano puca na te Milanovićeve prve laste gospodarskog proljeća, sve demantira, ništa vladajućima ne priznaje. Sve je to za Karamarkove predizborne trkače neopravdana samohvala, izlasku iz krize o kojemu bruje, vladajući ništa sami nisu pridonijeli. I predsjednica se uključila s visokom ekonomskom mišlju kako je slabašan rast više odraz europskog gospodarskog okruženja nego samih poteza Vlade koja nije provela reforme. No, da je umjesto rasta zabilježen pad od 1,2 posto za to bi zasigurno kao isključivi krivac bila proglašena Vlada. Ivan Domagoj Milošević (HDZ) istaknuo je da bi tempom ove Vlade Hrvatskoj trebale godine i godine za osjetan oporavak, onaj koji bi građani osjetili, ali s prijedlozima za neku munjevitu oluju rasta ni iz njegove stranke još nisu zagrmjeli. Rekao bi bivši predsjednik Ivo Josipović iz novoosnovane još nejake Uspješne Hrvatske da je to normalno pred izbore, logično je i da se vladajući hvale i da ih oporba kritizira, a na biračima će ostati da odluče koji su im više "digli tlak" udarajući na njihov zdrav razum.

Kada se svemu dodaju kalkulatorske koalicije i potraga za političkim okriljem onih koji su nekako ostali na vjetrometini izvan kluba velikih političkih igrača, poput Linića, Prgometa, Kosor ili Josipovića i Čačića koji ipak imaju svoje strančice, te se još začuje i pucketanje OraH-a, urušavanje Živog zida, koalicijsko nećkanje IDS-a, propinjanje lokalno izgrađenog Mosta, zazivanje imena Ruže i na visoko pucanje Bandića koji ne želi doživotno ostati gradonačelnik, jasno je kako je predizborna lončina dobro zakuhala... A i okuraženi Milanović poziva Karamarka da izađe iz mišje rupe...

Kako se trenutačno računa, s izbornom utrkom se neće previše čekati, najkasnije do sredine studenoga svi u galop!

Sad dok po optimističnom Grčiću, Hrvatskoj pupaju ruže treba tražiti još jedan mandat da se one rascvjetaju. Poneseni dobrim vijestima potpredsjednika Vlade sada bi valjda samo naizgled siromašni građani trebali načeti svoje debele račune i vaditi ušteđevinu iz čarapa?! Od krize, kako poručuje Grčić, više nema straha. Zaboravio je na veliki broj onih koji se od krize neće oporaviti dok su živi i na one koji su od krize pobjegli u bijeli svijet. Ništa zato, predizborno je vrijeme treba zboriti samo dobro, riječi im se pozlatile.

Vladajući nude bolji život na krilima izlaska iz krize, a HDZ ne bi da se iz nje izađe dok ne dođe na vlast.

A zapravo, kada je gospodarstvo u pitanju, birači ne vjeruju previše ni Kukuriku ni Domoljubnoj koaliciji jer im ni jedni ni drugi ne trebaju "popovati" kako žive i jesu li bogati ili siromašni, oni nažalost, vjeruju samo njihovim svjetonazorima i po njima će, opet nažalost, mnogi i glasati. Umjesto da se na vagu doista stave gospodarski programi i ljudi, isključivo sposobnost da se od Hrvatske učini prosperitetna, tolerantna i budućnosti okrenuta zemlja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno