U kolovozu promet Zračne luke smanjen za samo dva posto

Slika korisnika admin
Zračna luka Zadar

Nakon lošeg srpnja, Zračna luka Zadar ostvarila je mnogo bolje rezultate za kolovoz. U odnosu na prošlu godinu zabilježen je pad od samo dva posto, što odgovara najavama Luke kako će ovaj mjesec biti mnogo bolji od proteklog. Pokazali su to već prvi dani kolovoza kada je zabilježena rekordna popunjenost većine linija, osobito Ryanairovih.

Tako je u kolovozu ove godine kroz Zračnu luku Zadar prošlo 96.000 putnika, a isti mjesec prošle godine 98.000 putnika. Zanimljivo je da je ovaj pad od dva posto jednak ukupnom padu za osam mjeseci ove u odnosu na prošlu godinu.

Od 1. siječnja do 31. kolovoza 2015. kroz Zračnu luku Zadar prošlo je 360.956 putnika, a u istom razdoblju prošle godine prevezeno je 368.448 putnika. Time se ispunjavaju očekivanja rukovodstva Luke kako će minus u srpnju ipak biti nadoknađen prometom u kolovozu, a očekuje se i dobra postsezona.

Prisjetimo li se samo prometa iz srpnja, jasno je zašto kolovoški pad od samo dva posto ipak znači dobar rezultat. U srpnju je Zračna luka zabilježila pad prometa od 17,2 posto s prevezenih 83.000 putnika, a 2014. čak 101.000.

Pad prometa zabilježili su i u lipnju, mada samo tri posto, no kako je grad još prepun turista konačan promet do kraja godine trebao bi biti izjednačen s prošlogodišnjim.

- Za 2015. očekujemo promet na razini prošle godine ili možda samo koji postotak manji, što je na kraju ipak dobar rezultat jer je prošla godina sa prometom od 495.000 putnika bila rekordna u povijesti Zračne luke. Smanjenje broja linija nakon odlaska švedskog avioprijevoznika ScandJeta i bankrota poljskog Eurolota nadoknadili smo izvrsnom popunjenošću zrakoplova. Tako smo samo za Dublin imali popunjenost zrakoplova veću od 90 posto, a prosječna nam je po zrakoplovu iznosila 83 posto, što je zaista izvrstan prosjek - kaže Ćosić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno