Zadarska ekonomistica kreira sasvim posebne pisanke za osnovce

Slika korisnika valentinam
LEA GRDOVIĆ
Autor: 
Kao diplomirana ekonomistica imala je siguran posao, ali je odlučila slijediti svoj san. Završila je i tečaj za grafičkog dizajnera i počela izrađivati bilježnice za osnovce čiji su crteži na koricama - jedinstveni
Marin GOSPIĆ
Autorske bilježnice koje su iz tiska izašle prije dva dana

Kad imaš znanja, volje, kreativnosti, ali najviše od svega - hrabrosti, doista možeš početi živjeti svoj san i biti sretan. A, ovih je dana baš onako, sretna i zadovoljna Lea Grdović jer učinila je upravo to - imala je "petlje" ostaviti siguran posao u struci i slijediti svoj san koji se upravo ovih dana počeo i ostvarivati. Riječ je o prekrasnim, jedinstvenim - autorskim bilježnicama za osnovnu školu koje su upravo prije dva dana izašle iz tiska.

Naime, Lea Grdović radila je kao diplomirana ekonomistica u jednoj zadarskoj instituciji, a onda je ono što je godinama željela jednog dana i ostvarila. Dala je otkaz i krenula u privatne vode. Odluka nije bila laka jer je posao bio siguran, a u pitanju su i djeca - Roza koja će sada u drugi razred osnovne škole i Oliver ove godine trećaš, ali imala je bezrezervnu podršku supruga Jurice i to je nedvojbeno - presudilo.

Djeca su mi najveća inspiracija

- Odluka doista nije bila laka, pogotovo u vremenima u kojima živimo. Srećom, suprug mi ima dobar i siguran posao i njegova mi je podrška bila najvažnija. Dala sam otkaz prije tri godine i odmah registrirala firmu koju sam sada i aktivirala, a firma je registrirana za stolno izdavaštvo. U međuvremenu, završila sam i tečaj za grafičkog dizajnera što mi je također puno pomoglo. U početku mi je bio san izrađivati slikovnice za djecu, a onda su bilježnice došle nekako spontano. Najveća su mi inspiracija bila moja djeca, ali i priroda, okolina - priča Lea Grdović.

Otkriva kako je oduvijek znala i osjećala da u sebi ima dara za crtanje i pisanje, a na ideju s bilježnicama je došla kad je svojoj djeci kupovala bilježnice za školu i kad je vidjela kako su sve nekako - iste.

- Ima kreativnih i lijepih bilježnica, ali kao da su nekako "uniformirane". Za dečke su uvijek lopte "u điru", a za djevojčice sve nekako "sa šljokicama". Željela sam napraviti nešto drugačije. Htjela sam postići da korice bilježnice imaju dušu, neku priču, poruku, a opet s druge strane da djeci ne odvlače previše - pažnju. Moja djeca su mi puno pomogla, pa su i oni svoje ideje nacrtali - dodaje Lea Grdović.

Prva naruždba ide u Istru i Mali Lošinj

Od ideje do realizacije i gotovih korica za bilježnicu treba joj svega nekoliko sati. Njezine su bilježnice deblje i šireg formata i što je najvažnije - konkurentne jer će koštati sedam kuna. A, prva je narudžba već "pala".

- Imam ih 20 vrsta, 20 različitih korica. Prvi primjerci su sada tiskani u 5100 komada, od kojih je 900 velikih, a ostatak su pisanke. Za početak, prva narudžba ide u Istru i Mali Lošinj - otkriva Grdović dodajući kako će prodaja njezinih bilježnica biti on line - preko FB i interneta s mogućnošću dostave na kućnu adresu.

I na kraju, Lea Grdović se uz smijeh prisjetila anegdote s početka svoje priče - reakcije jednog njezinog prijatelja kada je prije tri godine ostavila siguran posao i krenula svojim putem.

- Pitao me: Što ćeš ako ne uspiješ?! A, ja sam mu odgovorila: Kako ću znati, ako ne probam?! Bolje je i ne uspjeti, nego uopće ne probati - mišljenja je Lea Grdović koja već sada priprema i novi projekt - izradu sasvim posebnih kalendara koji će moći biti lijep božićni i novogodišnji poklon dragim ljudima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)