Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

FOTOGALERIJA: Na području Zadra u klupe u novoj školskoj godini sjelo 860 prvašića

03.09.2018. 20:11
FOTOGALERIJA: Na području  Zadra u  klupe u novoj  školskoj godini  sjelo 860 prvašića


S današnjim danom započela je nova školska 2018./19. godina. Prema podacima županijskoga Ureda Državne uprave u prve razrede osnovnih škola u Zadarskoj županiji krenulo je 1637 učenika. Područne škole Dinjiška i Vlašići na Pagu, Ždrilo kod Posedarja, Radašinovci, Silba i Veli iž – ove godine nisu upisale prvašiće. Situacija na području  grada Zadra je ipak nešto drugačija. Iako je ove godine broj upisane djece manji nego protekle godine, ipak podaci nisu alarmantni, dapače  uvijek variraju oko brojke od 900-tinjak upisanih prvašića.
– Ove godine u odnosu na proteklu imamo 30 prvašića manje, dakle  860 djece pohađa od danas školu na području grada Zadra. S obzirom da  nam izlazi manji broj osmaša dobili smo više prvaša nego osmaša kojih  je ukupno 766. Taj jedan razred prvaša manje je vezan isključivo uz OŠ  "Šimuna Kožičića Benje". Dakle, ipak, u svim školama grada Zadra imat  ćemo više djece. Mogu na neki način izraziti stanovito zadovoljstvo zato  što već nekoliko godina broj prvašića je stabilan i kreće se oko 900, iz godine u godinu taj broj varira znači za jedan manji broj učenika tako da  ipak možemo biti zadovoljni s tom činjenicom. Naše su gradske škole  praktički sve velike škole i u svim školama imamo prvašiće, jedino nismo  upisali prvašiće u područnim odjelima na zadarskim otocima, istaknuo  je Joso Nekić, pročelnik gradskog UO za odgoj i školstvo.
– Prvi dan škole važan je događaj u životu svakog djeteta. Želio bih čestitati našim prvašićima i njihovim roditeljima koji su ovim svečanim  činom postali članovi naše školske zajednice. Dječici bih želio poručiti  da slušaju svoje roditelje i učitelje, ali i da uživaju u svojim školskim danima, da stvaraju nova prijateljstva koja će vjerojatno ostati i za cijeli  život. Njihov zadatak od danas je da uživaju i uče te da jednog dana postanu dobri ljudi koji će svojim radom doprinijeti boljitku svoje obitelji,  ali i cijele naše zajednice, istaknuo je gradonačelnik Dukić poželivši sretnu i uspješnu  školsku godinu svim Budinićevim prvašićima koje je posjetio na  svečanosti povodom početka nove školske godine.