Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Propalo Sinovčićevo privođenje, slijedi drugi pokušaj

04.09.2018. 14:00
Propalo Sinovčićevo privođenje, slijedi drugi pokušaj


U ponedjeljak je propao prvi pokušaj privođenja Rena Sinovčića na Općinski sud u Zadru temeljem tužbe za klevetu gradskog vijećnika Antuna Novoselovića kojega je Sinovčić na Gradskom vijeću optužio da je silovao samohranu majku.
Sudac Ante Bačić stoga je naložio još jedno privođenje, zakazujući novu raspravu za listopad. Na sudu se je pak pojavio tužitelj Novoselović sa svojim odvjetnikom, no zbog Sinovčićeva nedolaska ni ova rasprava nije mogla biti održana.
Naime, Sinovčić se dosad već osam puta puta nije odazvao sudskoj raspravi, ali bi svaki put javio da je u inozemstvu, a jednom se čak i pojavio na sudu, ali bez odvjetnika, zbog čega je izjavio da ga tek mora angažirati.
No nije se oglasio uoči ove posljednje rasprave, kako to inače čini, a policija ga nije pronašla na naznačenoj adresi, niti ga susjedi više viđaju, navedeno je u policijskom izvješću:
– Utvrđuje se da na raspravu nije pristupio okrivljenik Reno Sinovčić za kojeg je 12. lipnja izdat provedbeni nalog i konstatira se da je okrivljenik nedostupan. Izvršena je provjera kod susjeda, međutim već neko vrijeme nitko ga nije vidio – kazao je sudac Bačić.