Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sunara: Šibenik je oba gola zabio iz našeg poklona

03.09.2018. 08:39
Sunara: Šibenik je oba gola zabio iz našeg poklona


Zadar je i u 2. kolu Druge HNL zabilježio poraz, ovoga puta na svojim Stanovima od Šibenika. Momčad sa Šubićevca pobijedila je rezultatom 0:2, iako bi puno ispravnije bilo kazati da su Zadrani pobijedili sami sebe. Nakon dvije pogreške, jedne u 28. minuti kada je Kukec kaznio poigravanje Zadrovog vratara Bendera, i one druge u 91. kada je ispala cijela obrana Zadra, Šibenik je stigao do dva pogotka koja su mu na konto donijela tri vrijedna boda. A Zadar je ostao na posljednjem mjestu drugoligaške ljestvice nadajući se da će u kolima koja su pred njime dočekati neka bolja vremena.
Da se razumijemo, nije Šibenik u niti jednome segmentu razbio ili nadigrao Zadar. Dapače, rekli bi da je momčad sa Stanova u većem dijelu susreta bila dominantnija, pa čak i stvorila više izglednih situacija. Činjenica je da je situacija iz 28. minute uvelike odredila tijek ove utakmice jer se Zadar nakon toga morao vraćati iz rezultatskog minusa. Također ne možemo zanemariti veliku priliku Repića na otvaranju drugog poluvremena kada je Rogić fantastičnom intervencijom spasio svoju momčad od izjednačenja. U svakom slučaju dvije velike pogreške i s druge strane loša realizacija, Zadar su koštale bodova. I to drugu utakmicu zaredom. Da se razumijemo, Šibenik je sasvim zasluženo slavio, iskoristili su svoje prilike, a u obrani uspjeli onemogućiti sve Zadrove pokušaje da ppoentiraju. Ostvarili su ono po što su i došli u Zadar. Iako momčad Krešimira Sunare nije igrala loše, dojam je da su ostali nedorečeni, što uostalom sugeria i izostala realizacija. Rekli bi, nije bilo loše, ali mora biti još puno bolje. Uostalom, o tome je i pričao trener Sunara nakon utakmice.
– Čestitam svojim igračima, smatram da su dali sve od sebe u utakmici sa Šibenikom – kazivao je nakon utakmice Krešimir Sunara, trener Zadra.
– Nogomet se igra za golove, a mi nažalost iz niza situacija koje smo stvorili pred vratima Šibenika nismo postigli pogotke. A kada ne zabiješ gol, onda ne možeš niti ostvariti povoljan rezultat. S druge strane pogreške koje radimo skupo nas koštaju i to je ta razlika u odnosu na ovaj rang u kojem sada nastupamo. Suparnici su toliko kvalitetni da kažnjavaju svaku tvoju pogrešku. A mi drugu utakmicu zaredom iz svojih pogrešaka primamo golove. U dobrom dijelu utakmice smo dominirali, pogotovo u drugom poluvremenu. Stvarali smo prilike, ali ih nismo realizirali. Moramo se primiti posla raditi i rezultat će sigurno doći. Vjerujem da ova momčad ima kvalitetu i da će rezultat doći vrlo brzo.
Dotaknuo se Sunara pogrešaka koje su Zadar skupo koštale u ova prva dva kola.
– Smatram da je Šibenik oba gola zabio iz našeg poklona. Imali su i oni nekoliko prigoda, ali ih nisu iskoristili, a kao što sam rekao njihovi pogotci bili su plod naših pogrešaka. Kod prvog gola desila se pogreška vratara nakon što mu je vraćena lopta. Kod drugog smo se podigli previsoko, zbog umora se dogodila pogreška na centru i iz brze tranzicije primamo pogodak. Moramo poraditi na smanjenju tih pogrešaka. Već sam kazao, a i ponovit ću Šibenik je jedan od tri kandidata za ulazak u viši rang, a mi imamo svoju vrijednost i siguran sam da će ona doći do izražaja. Treba nam samo jedan dobar rezultat da nas podigne i da sve krene u željenom smjeru – kazao je na kraju konferencije za novinare Zadrov strateg.