Završava se krovište "Bokanjca", "Grigor Vitezu" uređenje dvorane, "Jazinama" okoliš, "Višnjiku" novo igralište

Slika korisnika valentinam
Bespovratna sredstva ministarstva za obnovu dječjih vrtića
Obnova ovih projekata financirana je od 950.000 kuna bespovratnih sredstava Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te još toliko Grada Zadra, dakle ukupno s 1.900.000 kuna
Marin GOSPIĆ
Gradonačelnik Dukić posjetio je mališane u Radosti

 Grad Zadar, odnosno ovlaštena tvrtka, ovih dana privodi  kraju radove na krovištu dječjeg vrtića "Radost" - područni objekt "Bokanjac" u Zadru. Usprkos tome objekt funkcionira normalno od jučer iako  s nešto manje djece nego inače jer je u tijeku period adaptacije djece na  boravak u vrtiću, koji traje po sat, dva dnevno u nekom kratkom periodu  koji je potreban da djeca što bezbolnije prihvate novu sredinu, nova pravila, ali i da se socijaliziraju s drugom djecom. Obnova ovog projekta financirana je dijelom od 950.000 kuna bespovratnih sredstava Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

- To je 50 postotni iznos. Dužnost Grada Zadra je bila uložiti još toliko  novca, dakle ukupno 1.900.000 kuna. Ovo je područni objekt koji se obnavlja iz tih sredstava. Novi dio smo uredili prije nekoliko godina, a ovaj  stari dio završavamo sada, za nekoliko dana bi sve trebalo biti gotovo. Iz  istih sredstava će se urediti sportska dvorana u DV "Grigor Vitez", okoliš,  odnosno dvorište DV "Jazine" te na Višnjiku napraviti lijepo, veliko  dječje igralište koje će koristiti djeca iz svih vrtića, a u popodnevnim satima i sva druga gradska djeca, istaknuo je Joso Nekić, pročelnik gradskog UO za odgoj i školstvo na obilasku ovog objekta.

Prostorije vrtića pregledao je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić te  pozdravio nazočnu dječicu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)