Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pinčić: Odigrali smo odlično, ali euforija je strogo zabranjena

03.09.2019. 07:53
Pinčić: Odigrali smo odlično, ali euforija je strogo zabranjena


Prvenstvo nije moglo započeti bolje za momčad sa Stanova. U 1. kolu Treće HNL jug s uvjerljivih 3:0 na svom travnjaku »razbili« su Split, koji slovi za jednog od papirnatih favorita ove sezone. Istini za volju ne znamo na čemu to temelje, ali to ničime ne umanjuje uspjeh momčadi Marka Pinčića. Pogotovo kada se u obzir uzme svojevrsna skepsa uoči početka ove sezone s obzirom da je momčad sa Stanova bitno oslabljena po pitanju igračkog kadra u usporedbi sa momčadi koja je prošle sezone, pogotovo u završnici sezone, demonstrirala najljepši nogomet u Drugoj HNL. I rezultatski zauzela plasman u sredini ljestvice koji je obezvrijeđen administrativnom odlukom HNS-a da se zbog neispunjavanja uvjeta o licenciranju izbace u niži rang hrvatskog nogometa. Međutim, što je tu je. Unatoč kuloarskim nagađanjima da je stečaj kluba vrlo izgledna situacija u bližoj budućnosti kluba, momčad sa Stanova nastavit ćemo pratiti nadajući se da do takvog raspleta neće doći. I zato ćemo se još malo osvrnuti
na startnu pobjedu protiv Splita koja je Zadar zbog uvjerljivosti »izbacila« na vodeću poziciju ljestvice Treće HNL jug.


Start iz snova
Utakmica nije mogla započeti za momčad sa Stanova. Josip Anić je odmjerenim i vrlo preciznim udarcem već u 3. minuti načeo mrežu gostiju i svojoj momčadi dao dodatnu dozu samopouzdanja. Sve nakon toga bila je jednosmjerna utakmica u kojoj je Zadar svh devedeset minuta doninirao, a osim jedne prilike gostiju ništa ozbiljnije nije se desilo na strani igrališta kojom je ravnao Zadar. U 59. minuti bilo je jasno da sva tri boda ostaju na Stanovima. Kristijan Jurić je preciznim udarce dignuo prednost svoje momčadi na dva gola. Šlag na tortu bio je treći zgoditak Zadra u 80. minuti u kojem su sudjelovala dva mlada igrača koji tek stječu seniorsko iskustvo. Asistent je bio Dino Kulaš, a Toni Bugarija je prekrasnim volejem zabio svoj prvijenac u seniorskom uzrastu. Razloga za zadovoljstvo kolko ti srce hoće,a nije ga jučer krio ni Zadrov strateg.
– Bez obira što su prošla dva dana od pobjede nad Splitom, zadovoljstvo ne jenjava. Dapače. još je naglašenije – kazivao je jučer Marko Pinčić, trener momčadi sa Stanova.
– Kao što sam kazao nakon utakmice, više od same pobjede veseli me način na koji smo došli do nje. Split svrstavaju u skupinu favorita, a mi njima praktički cijelu utakmicu nismo dozvolili da nas ozbiljnije ugroze. Istini za volju ni oni ničime nisu opravdali tu ulogu favorita. Pored tri gola stvorili smo još četiri ili pet izglednih prilika, a nije nam dosuđen ni čisti jedanaesterac što sada inije posebno važno kada smo ovako uvjerljivo slavili. S četiri juniora u momčadi i s takvom sinergijom koja me posebno veseli došli smo do ovog važnog troboda. Ne treba sumnjati, ovo će za nas biti veliki poticaj za nastavak prvenstva. Svojim igračimajoš jednom upućujem pohvale i čestitke za igru koju su demonstrirali. I naravno pobjedu.


Pravac Dubrovnik
Pinčić unatoč zadovoljstvu loptu spušta na zemlju i izričito zabranjuje bilo kakvu euforiju.
– Ono što me posebno raduje je da smo do zgoditaka došli akcijama koje smo uigravali tijekom priprema, Ništa nije bilo slučajno i to je ono što mi ukazuje da smo tijekom tih 45 dana odradili dobar posao. Da se razumijemo, ovo je tek prva utakmica i ne želim na osnovi toga odmah donositi zaključke. Mogu samo kazati da smo na dobrom putu jer ćemo pravo stanje moći ocijeniti tek nakon četiri ili pet odigranih utakmica. Potpuno pogrešno bilo bi sada našu igru dizati u nebesa istvarati euforiju. Tenzije moramo spustiti i u sljedeću takmicu ući kao da prvenstvo tek starta. Uvod je bio odličan, a sada ćemo vidjeti kako će igrači reagirati kada budu igrali na gostujućem travnjaku.
Slijedi zahtjevno gostovanje kod GOŠK-a u Dubrovniku sljedeće subote.
– Koliko sam upoznat riječ je o kvalitetnom momčadi i u svakom slučaju ih cijenimo. Ali, kao i svakog drugog suparnika u ovoj Ligi. Mi se nećemo posebno pripremati za njih u smislu da ćemo ih proučavati i u skladu s time mijenjati naše postavke u igri. Igrat ćemo svoju igru, upravo ono što smo uvježbavali u ovom razdoblju priprema i što smo demonstrirali tijekom susreta sa Splitom Da se razumijemo, uvijek može i mora bolje i prostora za napredak ima. Od svojih igrača očekujem da će to demonstrirati u Dubrovniku. Naravno, kao i usvakoj utakmici idemo na pobjedu, a primarno je naravno ostvariti pozitivan rezultat. Svojim igračima uvijek ponavljam da je najvažnije uživati u igri sa što manje pritiska jer takav rasterećeni pristup u konačnici donese pravu igru i rezultat – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Marko Pinčić.
 




U Kupu protiv Zagore


Momčad Zadra u šesnaestini finala Hrvatskog nogometog kupa igrat će protiv još jednog trećeligaša s juga, Zagore. Momčad iz Unešića je u pretkolu kupa uvjerljivo slavila protiv Papuka rezultatom 5:1. Trener Zagore je bivši igrač i trener Zadra Dragan Blatnjak pa će i s tog aspekta ovaj susret biti interesantan. Inače, Zagora je u ovom dvoboju domaćin, a igra se 25. rujna s početkom u 15.30 sati. Kao što je poznato Zadrani su u novu sezonu ušli uvjerljivo domaćom pobjedom nad Splitom, dok je Zagora na svom travnjaku doživjela minimalan poraz od Junaka 0:1.