Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sabina Glasovac kandidat za Predsjedništvo

03.09.2020. 14:55


Saborska zastupnica SDP-a i bivša predsjednica zadarske organizacije, Sabina Glasovac, kandidirala se za člana Predsjedništva stranke. Naglasila je kako se stranka nalazi na prekretnici te da treba prekinuti s podmetanjima i klanovskim bitkama ističući, kao i dosad, ono što spaja članove stranke, kao što su solidarnost, socijaldemokracija, borba za slabijeg i želja da pomognu jedni drugima, ali i građanima.
Nakon 26. rujna, kada se održavaju izbori za rukovodstvo stranke, znat će se je li Glasovac ušla u Predsjedništvo te za što će se boriti sa svoje pozicije u ovom najvažnijem stranačkom tijelu. I ona uviđa da je situacija u stranci teška te da im doista trebaju sve snage da revitaliziraju stranku i vrate povjerenje birača.
Od Glasovac smo zatražili komentar trenutačne situacije u stranci te za što bi se zalagala ukoliko uđe u Predsjedništvo, no odgovore nismo dobili. Bit će zanimljivo pratiti tko će preuzeti SDP, kao i to tko će ući u Predsjedništvo s obzirom da članovi stranke sada glasuju po sistemu jedan član jedan glas.
Osobito će biti zanimljivo pratiti koliko će uopće članova izići na unutarstranačke izbore, s obzirom da velik dio njih ne plaća članarinu. Naime, i čelnica Županijskog odbora, Renata Sabljar-Dračevac, nedavno nam je kazala kako čak 60 posto članova županijske organizacije ne plaća članarinu. Jedan od kandidata za predsjednika, Peđa Grbin, stoga je ovih dana pozvao članove na plaćanje obveza prema stranci, a za dvadesetak dana znat će se koliko je njih platilo svoj dug, prije svega koliko ih je izišlo na izbore.