Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

»Dosta nam je crno-bijelog života, vratili smo se žarkim bojama«

03.09.2021. 11:49


U galeriji ZadArt u Varoši u srijedu navečer je otvorena izložba likovnih radova polaznika umjetničke radionice udruge Art.A, koje vodi Alma Zednik.
– Ovo je 12. godišnja izložba koju organiziram u sklopu likovnih radionica koje vodim. Šest sam godina vodila radionice u sklopu svog ateljea, no odlučila sam otvoriti udrugu Art.A zbog velikog interesa za mojim radionicama. Polaznici radionice imaju od 6 do 18 godina. Kada radim s djecom, rasporedim ih po dobnim grupama, kako bih im mogla prilagoditi sadržaj na kojem radimo, kazala je Zednik i dodala kako ima i grupu za odrasle, čiji će radovi biti izloženi sljedeći tjedan.
– Ovo su rezultati prošlogodišnjih radionica, koje su bile usmjerene na slikarstvo. Zadnje nam je dvije godine dosta crno-bijelog života, te smo se ovom izložbom željeli vratiti žarkim bojama, koje iskre iz djece. Svi će posjetitelji izložbe imati priliku uživati u talentu i umjetnosti djece. Pažnju treba pozorno obratiti na radove i dob malih umjetnika, koji su kontinuiranim radom postigli veliki napredak i razvili kreativni način razmišljanja, objasnila je Zednik i dodala kako radionice traju godinu dana i prate srednjoškolski program likovno-umjetničke škole, koji se prilagođava dobi djece.
– Na radionicama prolazimo kroz sve crtačke i slikarske tehnike. Radimo na štafelajima, učim ih mjerenju i svim sastavnicama likovnog izričaja. Djeca jako brzo napreduju i sazrijevaju u ozbiljne umjetnike, istaknula je Zednik.