Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Mali zeleni” zauzeli drugo mjesto na turniru Dino Nikolov

03.09.2021. 08:22


Juniori Sonik Puntamike pod vodstvom trenera Roka Jurline i Jakova Borčića nastupili su na osmom memorijalnom turniru Dino Nikolov koji se odigrao u Sportskoj dvorani Sokolana u Kaštel Sućurcu. "Soniksi" su u srcu Dalmacije odigrali dvije utakmice te su na koncu s polovičnim učinkom zauzeli drugo mjesto, iza sinjskog Alkara. Prvi dvoboj donio je okršaj s domaćinima, a pobjeda je u nakon velike borbe pripala "Malim zelenima" koji su slavili rezultatom 76:79. Ribola je bolje otvorila utakmicu i nakon prve četvrtine bila nadomak dvoznamenkaste prednosti, no Zadrani su već do odlaska na veliki odmor istopili zaostatak i u svlačionice otišli s dva poena minusa (47:45), da bi nakon izjednačene treće četvrtine u posljednjoj dionici uspješno priveli susret kraju. Najefikasniji u zelenim redovima bio je David Pavin s 29 poena, a pratio ga je Juraj Brajčić sa 17 koševa.
 


RIBOLA K. 76 – SONIK P. 79


(25:16, 22:29, 12:12, 17:22)
Sudac: Ante Pepur.
RIBOLA K.: I. Vidović 3, Maras, Omašić 18, Klepo 23, Kapetanović, Pepur, K. Vidović, Markota 21, Krešić 7, Ujević 2, Delić, Malenica 2. Trener: Toni Biočić.
SONIK P.: Bašić 8, Lončar, Barić, Rančev 4, Gladović, Pavin 29, Stručić, Bubić, Mrkić 9, Kovačević, Martinov, Alić 12, Brajčić 17. Treneri: Roko Jurlina i Jakov Borčić.
Drugi susret donio je okršaj s Alkarom od kojeg su mladi Puntamičani poraženi rezultatom 98:85. Utakmica je većim dijelom bila otvorena pa se nakon izjednačenog prvog poluvremena na veliki odmor otišlo s plus tri za Sinjane, no u nastavku je nestalo snage i koncentracije te je bolja igra mladića Domagoja Kanaeta u trećoj četvrtini usmjerila ostatak dvoboja i dovela "Alkare" do pobjede. Zadrane je ponovno predvodio dvojac Pavin-Brajčić, pri čemu je potonji bio efikasniji s 28 poena, dok je najbolji strijelac hrvatske reprezentacije do 16 godina na nedavno završenom FIBA European Challengeru dodao 25 koševa.




ALKAR 98 – SONIK P. 85


(25:23, 14:13, 31:24, 28:25)
Sudac: Ante Pepur.
ALKAR: Tenžera, Jurela 4, Šepček, Pavela, Milošević 1, L. Jukić 2, Romac, M. Jukić 31, Mastelić 24, Vrgoč 2, Tomašević 30, Tadić 4. Trener: Domagoj Kanaet.
SONIK P.: Bašić 7, Lončar 2, Barić 4, Rančev 7, Gladović 4, Pavin 25, Stručić, Bubić, Mrkić 2, Kovačević, Martinov, Alić 6, Brajčić 28. Treneri: Roko Jurlina i Jakov Borčić.
"Srebro" oko vrata zadovoljilo je trenera Roka Jurlinu koji je posebno istaknuo individualni napredak mladih "Soniksa".
– Bila nam je iznimna čast i zadovoljstvo sudjelovati na tradicionalnom memorijalnom turniru u čast prerano preminulog košarkaša Kaštela Dina Nikolova. Kako smo igrali utakmicu za utakmicom, u drugi susret smo ušli s malo širom rotacijom nakon fizičkog i emocionalnog pražnjenja u prvom ogledu, što je došlo na naplatu polovicom treće četvrtine kada smo ostali bez snage. Kako smo apsolutno van natjecateljskog ritma, zadovoljan sam svojim igračima i načinom na koji su odradili ovaj turnir. Rezultat je trenutno najmanje bitan, no kod pojedinaca se vidi veliki individualni napredak i mislim da smo na dobrom putu – kazao je mladi zadarski stručnjak.