"Čudesna šuma" u Posedarju

Slika korisnika admin
posedarje_ucenici
Josip PRSKALO
Posedarski učenici posebno zainteresirani za računalne igraonice

Upravni odjel Zadarske županije i ove je godine uključen u projekt Autobus-igraonica "Čudesna šuma" koji je još prije tri godine pokrenulo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sukladno provođenju mjera iz nacionalne obiteljske politike, programa sprečavanja nasilja među djecom i mladima.

U Općini Posedarje ispred Osnovne škole Braće Ribar u srijedu su autobus koristili učenici od prvog do četvrtog razreda, a jučer su autobus posjetile područne škole iz Podgradine, Islama Latinskog, Slivnice Gornje, Slivnice Donje i Ždrila.

Cilj ovog projekta je omogućiti djeci s područja posebne državne skrbi, ruralnih područja te područja s velikim brojem djece u dobi od treće do četrnaeste godine da u potpunosti razviju svoje potencijale kao i pravo na slobodno vrijeme, igru i razonodu, kaže ravnatelj OŠ "Braća Ribar" Luzarko Novaković, dodajući da je širenje mreže programa usmjereno razvoju stvaralačkih i kreativnih sposobnosti radi kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i afirmacije pozitivnih vrijednosti kod djece kao što su prijateljstvo i zajedništvo.

Programski sadržaji za učenike vezani su uz hrvatski jezik, likovno izražavanje, glazbeno izražavanje, tjelesnu i zdravstvenu kulturu te računalne igraonice za koje su učenici najviše i zainteresirani.

Za predškolsku djecu obrađuju se teme vezane za obitelj, prijatelje te za ulicu, naselje, grad i na koncu za svijet u kojemu živimo.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno