Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dunatov: Nek mi se javi gospođa djeteta neupisanog u vrtić

Autor: Nives Rogoznica

02.10.2008. 22:00
Dunatov: Nek mi se javi gospođa djeteta neupisanog u vrtić

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Član Poglavarstva zadužen za kulturu, šport i predškolski odgoj Radovan Dunatov je, odgovarajući na pitanje vijećnice Antičević-Marinović na Aktualnom satu GV-a, pozvao da mu se javi gospođa koja već treću godinu za redom nije uspjela svoje dijete upisati u vrtić, a s kojom je vijećnica razgovarala na, kako se izrazila “jednoj benzinskoj crpki, mjestu skupog izlaska za građane”.
– Ostala je zaboravljena ona parola “svake godine jedan vrtić”; 400 djece ove je godine ostalo neupisano u dječje vrtiće. Zaustavila me majka koja živi u jednom gradiću kod Zadra i koja je zaposlena, a već tri godine ne može dijete smjestiti u vrtić. Stoga me zanima po kojim kriterijima se djeca upisuju u vrtić, jer pouzdano znam da ima upisane djece čije majke ne rade. I tu djecu treba smjestiti u vrtić, ali kriteriji upisa bi ipak trebali biti transparentni, kazala je Antičević-Marinović.
Dunatov je uzvratio kako je netočan podatak, koji su objavili mediji, a prema kojem je 400 neupisne djece, dodajući kako je došlo do dvostrukog zbrajnja te kako je neupisano ostalo 190 djece. Također je najavio kako će Dječji vrtić “Grigor Vitez” do kraja ove godine otvoriti sedam odjeljenja; dva jaslična i pet za djecu do školske dobi.