Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Garnett čeka odlazak Becka

Autor: Ivan Knežević

02.10.2008. 22:00
Garnett čeka odlazak Becka

Foto: Zvonko KUCELIN



Veliko je bilo zanimanje novinara za konferenciju za – novinare. Doduše, zločesti bi primijetio i da su brojni došli i zato da mogu preuzeti vjerodajnicu (novi oblik, sve piše i visi oko vrata) bez koje se, jednostavno, neće moći u dvoranu.
– Drago mi je da vas ovoliko ima, pozdravljavam sve i u ime kluba mogu reći da priželjkujemo najuspješniju sezonu u klupskoj povijesti. Razriješit ćemo i sitiuaciju s Romelom Beckom, što je malo opterećivalo sve nas, ali ako se već moralo dogoditi, bolje da se to dogodilo sad nego poslije. Klupski proračun popunjavamo, prodaja ulaznice ide svojim tijekom i imamo podatak da je do danas (petak, pr. a) prodano dvije tisuće pretplatničkih blokova. Organizirali smo i nagradnu igru i – još samo rezultati! – kazao je u uvodnom dijelu Kristijan Magaš, predsjednik.
Riječ je potom dobio Giuseppe Giergia, direktor i sportski direktor.
– Najsretniji sam što je Zadar nakon sto godina dobio novu dvoranu i uvjete kakve zaslužuje. Sezone je tu, ambicije znamo i vjerujemo da ćemo se vratiti u Euroligu. Zadar je, podsjećam, prvi hrvatski klub koji je igrao u davnašnjem Kupu prvaka čega je sljedica Euroliga.
Za svoje izlaganje Aco Petrović, trener, rekao je da će biti malo opširnije nego njegovih prethodnika.
– Nismo 100 posto spremni i o tomu smo već govorili. No, u sljedeće četiri utakmice Zadar ono što treba dobiti jest doma Split i Bosna, to je imperativ, a još ćemo druge vidjeti. Tako možemo kupiti malo vremena do trenutka dok ne dođemo do igre kakvu želimo. Dakle, možemo u početku igrati i malo slabije, ali dobiti treba.
O tijeku i sadržaju priprema.
– Nikad teže nisam imao. U pet navrata počinjali smo od ništice iz razloga na koje i nismo mogli utjecati. Na sebe preuzimam krivicu kad je riječ o zahtjevnom programu pripremnih utakmica. Imali smo ih previše, što momčad objektivno nije mogla podnijeti bez posljedica.
Prije utakmice protiv Splita trener kaže da je jedina momčad koja je pod psihološkim opterećenjem, njegova momčad.
– Split tu nema što izgubiti. Oni su solidna momčad o čijoj objektivnoj vrijednosti još ne možemo dati točan sud, trebat će još malo vremena. Imaju dosta novih igrača među kojima je pouzdani playmaker, pa jaku konkurenciju na dvici i trici u Štembergeru, Batini, Vrkiću i još jednom Amerikancu, tu su zatim Brun i Delaš na četvroci, pa Stipanović i Poljak kao klasični centri… Split igra tvrdo, agresivno. Potrudili smo se upoznati njihov način igre.
Petrović ne dvoji tko će danas biti favorit, ali…
– Uvijek je u svojoj dvorani Zadar favorit i ne podcjenjujući nikoga Zadar uvijek ide na pobjedu. No, otvaranje sezone ima i svoje zamke.
Iako je nakon njega govorio i Todor Gečevski treba nastaviti s Petrovićem, jer ćete kapetanove misli pročitati na drugom mjestu.
– Garnett? Radi se o tomu da je taj igrač jedan od trojice, četvorice na popisu naših želja. U četvrtak navečer razgovarao sam s njim i zamolio da ga trenutačno odgodi svoju odluku glede ponuda iz Italije i Španjolske. Odnosno da nas pričeka nekoliko dana dok se ne riješi sve oko Becka. Držim da je Garnett igrač koji će se brzo i lako uklopiti u naš sustav.
Bio je i još jedan (očekivani) pokušaj pitanja za Acu Petrovića o Becku, ali on je pitanje pristojno prekinuo.
– Molim, to je za mene prošlo svršeno vrijeme.
Tu je negdje i sve završilo.
 


Beck još čeka
Rasplet petljanije oko Romela Becka moguć je drugi tjedan. KK Zadar ne želi ništa slamati silom i u trilaterali (klub – igrač – menadžer) nastupa s dovoljnom dozom diplomatskih manira, ali čvrsto štiteći svoj interes. U klubu kažu da svakodnevno zovu neki drugi klubovi, te da se zanimaju za to kako bi mogli otkupiti Beckov ugovor. Podsjećamo da je Beck kažnjen uskratom jedne mjesečne rate i prebacivanjem u status igrača koji nije u prvoj momčadi.
Korisna pretplata
Postupno su mnogi uvidjeli korisnost kupnje pretplatničkih ulaznica, a bar se sad može birati mjesto u dvorani, pa i zbog toga što će sretnica ili sretnik na račun toga u nagradnoj igri koju je klub organizirao dobiti – auto! Magaš je jučer izjavio da je prodano već dvije tisuće pretplatničkih ulaznica što je i više od deset posto više nego što Zadarska županija ima stanovnika. Usporedo, prodaju se i pojedinačne ulaznice, ali kad se napravi račun, jedna je pojedinačna od jedne iz pretplatničkog bloka – skuplja!