Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Godina sazrijevanja za Šarliju

Autor:

02.10.2008. 22:00
Godina sazrijevanja za Šarliju


Na turniru u Dubravi nije bilo loše, ali još sam u fazi prilagodbe tako da se moj optimum može očekivati tek nakon prvih četiri-pet kola u prvenstvu – kaže Šarlija
Posljednje pojačanje Borika-Puntamike Marino Šarlija, iako na posudbi, pun je motiva za dokazivanjem u predstojećoj sezoni. Ovo će mu biti prva prava sezona u kojoj bi njegov talent trebao doći do izražaja. Za razliku od oca Stipe, koji je u njegovim godinama već imao nekoliko sezona na leđima u jednoj od najjačih liga Europe igrajući za Zadar, Marino mora proći ono što je danas u (hrvatskoj) košarci neminovnost za mlade igrače, a to je po svaku cijenu izbjeći sjedenje na klupi. Zadar se bori za Euroligu i nemoguće je tražiti u neiskusnom Marinu Šarliji oslonac u sezoni u kojoj se nema pravo na kiks. Zato je rješenje koje se samo po sebi nametalo naišlo na plodno tlo i tako će Marino dobiti priliku odigrati dvadesetak utakmica sa znatnom minutažom u momčadi Tihomira Bujana.
– Zadovoljan sam ovim rješenjem jer mi je najvažnije bilo igrati. Sretan sam što sam ostao u svom gradu i što ću igrati s momcima koje već od prije poznajem. Vidim ovu sezonu kao prijelomnicu u svojoj karijeri jer će mi pomoći sazreti i nadam se da ću se nametnuti kao igrač na kojeg će Zadar u budućnosti moći ozbiljno računati. Ipak, želim se ovu godinu posvetiti samo Borik-Puntamici i pokušati pomoći koliko god mogu za što bolji rezultat – ističe Šarlija koji se novim suigračima pridružio prošlog vikenda na turniru u Dubravi.
– Za početak nije bilo loše, ali još sam u fazi prilagodbe tako da se moj optimum može očekivati tek nakon prvih četiri-pet kola u prvenstvu.
Kako vam se čini ova momčad Borik-Puntamike? Koliko je uopće moguće usporediti Borik i Zadar?
– Teško je usporediti ta dva kluba. Zadar je puno financijski i organizacijski moćniji i golem je pritisak, posebno posljednjih godina kad se lovi Euroliga. U Boriku je puno mirnije i opuštenije. Također, svi smo domaći tako da nije teško pronaći zajednički jezik. Ove godine je Borik-Puntamika puno jača nego prošle i mislim da ćemo biti u gornjoj polovici ljestvice. Odlično sam se uklopio i imam veliku podršku trenera Bujana koji u mene ima veliko povjerenje. Sad to povjerenje trebam vratiti dobrim igrama.
Ipak, u Boriku, koji je relativno mali klub s malim budžetom, ima uvijek problema s logistikom. Trenirate uvijek u okrnjenom sastavu i svako malo mijenjate dvorane?
– Takva je sudbina “malih” klubova kod nas. Imamo dvaput dnevno treninge, ali tek na večernjem se svi okupimo. Imamo problema s dvoranom za treniranje pa smo tako malo u Ekonomskoj školi, malo u Sukošanu, a malo u Jazinama. Ali i pored toga atmosfera je uvijek odlična. Kad vidim ove starije kao Dundova, Žorža, Mrvu koji odrade smjenu na poslu pa se moraju posvetiti svojim obiteljima i onda na večernji trening, onda se ja i ostali nemamo pravo žaliti ni na što. Takvu predanost i ljubav prema košarci malo gdje se može vidjeti.


Bez utakmice do Cedevite
Puntamičani su odlučili ne igrati prijateljske utakmice do početka prvenstva 11. listopada kada ih čeka ogled s Cedevitom, nego se posvetiti treninzima na kojima bi se trebala dati završna glazura prije gostovanja u Sutinskim vrelima. Momčad je kompletna, jedino Marko Žorž i Ivica Grgurović rade smanjenim intenzitetom kako bi što uspješnije sanirali manje ozljede s kojima nedavno imaju problema.
Šarlija, Mrva i Đugum
Borik je konačno dobio pravog centra. Uz Šarliju i Mrvu Bujan bi trebao imati na raspolaganju i Đuguma.
– Ove sezone Borik ima znatno širi izbor igrača koji konkuriraju za mjesto pod košem. Nadam se da će sapunica s Đugumom biti riješena u Borikovu korist te da se konačno može koncentrirati samo na treninge. Sigurno da s nas dvojicom i Mrvom više Borik ne bi trebao imati toliko problema pod košem kao prethodnih sezona.