Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Labar je u Zagreb odveo vrsnu liječnicu iz Zadra

Autor: Nives Rogoznica

02.10.2008. 22:00
Labar je u Zagreb odveo vrsnu liječnicu iz Zadra

Foto: Vedran SITNICA



Vijećnicu Ermu Ivoš-Nikšić zanimalo je i je li zadarska Opća bolnica ponudila suradnju dr. Borisu Labaru “u smislu razvoja hematološkog odjela” na što su opširno odgovorili gradonačelnik Živko Kolega i predsjednik Gradskog vijeća i ravnatelj Opće bolnice Zadar Zvonimir Vrančić. Povod ovom vijećničkom pitanju bilo je potpisivanje ugovora splitske bolnice s dr. Labarom i neurokirurgom Joškom Paladinom, no Vrančić je izrazio sumnju u točnost te informacije nazivajući je reklamnim odgovorom na činjenicu da je zadarska Opća bolnica upravo organizirala održavanje stručnog tečaja iz ginekološke endoskopske kirurgije na kojem sudjeluje 16 specijalizanata.
Vrančić je dodao kako u zadarskoj bolnici postoji Odjel za hematologiju u sklopu kojeg je bolnica i surađivala s dr. Labarom. On je, međutim, kako je istaknuo Vrančić, sa sobom u Zagreb odveo jednu vrsnu liječnicu koja je radila u zadarskoj bolnici, zbog čega se pristupilo obrazovanju druge liječnice.
– Mi danas sa specijalizantima potpisujemo ugovore koji ih obvezuju u našoj bolnici raditi dvostruko dulje vremena nego što je trajalo njihovo školovanje, a ja ne znam bi li to prošlo na ijednom sudu. Mislim da ćemo uskoro doći u situaciju da ćemo sa stručnjacima morati sklapati menadžerske ugovore, zaključio je Vrančić dok je Kolega upozorio na to kako još uvijek nema jasne definicije koje bi odjele trebala razvijati jedna bolnica županijskog ranga, kao što je zadarska, a što treba biti u domeni sveučilišnih bolnica.