Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U službi čovjeka, dobra i istine

Autor:

02.10.2008. 22:00
U službi čovjeka, dobra i istine

Foto: Adam VIDAS



U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru na akademski stupanj doktora znanosti promovirano je 11 promovenata. Promociji, koju su predvodili promotori dr. sc. Damir Magaš i dr. sc. Helena Peričić, prisustvovali su rektor Sveučilišta u Zadru dr. sc. Ante Uglešić, te prorektori dr. sc. Vladimir Skračić, dr. sc. Srećko Jelušić i dr. sc. Stipe Belak.
U pozdravnom govoru rektor Uglešić je kazao kako je ova promocija značajna za akademsku zajednicu jer se dobiva prijeko potreban kvalitativni rast. Svečanosti poput ove, nastavio je, prigoda su za sjećanje na nekadašnje Universitas Iadertina. Rektor je istaknuo i podatak od 300 novih doktora znanosti godišnje, što je, po njegovim riječima, premalo.
– Jedna od mojih misija, kao rektora Sveučilišta u Zadru, je doprinijeti poboljšanju uvjeta za što kvalitetniji nastavni proces i znanstveni rad, kazao je Uglešić poželjevši promoventima hrabrost i odvažnost u daljenem radu.
– Neka Vaš rad bude u službi čovjeka, dobra i istine, kazao je rektor Uglešić promoventima na kraju svog govora, istaknuvši kako i ubuduće od njih očekuje sjajne rezultate.
Na akademski stupanj doktora znanosti promovirani su Zlatko Begonja, Neven Duvnjak, Srećko Favro, Tomislav Frleta, Eldi Grubišić Pulišelić, Dolores Miškulin Čubrić, Mirjana Pehar, Vlado Sušac, Zdravko Šorđan, Ivica Vigato i Marija Zaninović-Rumora.