Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Dva drva dijelila uspjeh od neuspjeha

Autor: Viktor Bogut

02.10.2009. 22:00
Dva drva dijelila uspjeh od neuspjeha

Foto: Sebastian GOVORČIN



Za Zadrane je sada najvažnije da pronađu izgubljenu formu


Kuglači Zadra nisu uspjeli napraviti dovoljno kvalitetan rezultat da se plasiraju u polufinale Svjetskog Kupa koje se održava u Budimpešti. Srijeda i četvrtak, dani kada su bacali svi igrači svih 16 momčadi, nisu bili dovoljno sretni za Zadrane koji, sada je već očito, nisu uspjeli prenijeti formu iz pripremnog razdoblja u novo prvenstvo. Nakon prvog dana kvalifikacija Zadrani su imali dobar rezultat. Luka Ukalović je rušio 507, Konstadin Manev 617, a Mario Baljak 599 drva. Ti rezultati su doveli Zadrane na treće mjesto nakon prvog dana kvalifikacija, a za drugi dan je strateg zadarske momčadi Šime Mijolović ostavio Branislava Bogdanovića i Primoža Pintariča, igrače koji su svojom kvalitetom i iskustvom trebali zadržati tu poziciju. No, razlika između prvom šestoricom bila je vrlo mala i bilo je jasno da će detalji odlučivati, a ti detalji u konačnici nisu prevagnuli na stranu Zadru.
– Jednostavno nam je nedostajalo malo sreće – rekao je nakon nastupa direktor Zadra Ivan Lulić. Dogodio se kiks. I to sva tri igrača koja su nastupala drugog dana. U konačnici nitko od preostalih igrača nije napravio rezultat kao Mario Baljak, koji je bio naslabiji zadarski igrač prvog dana. I na taj način se nije moglo proći u finale.
– Do polufinala nam je nedostajalo samo dva drva. A onda bi svašta bilo moguće. Šteta. Zaista nije mnogo nedostajalo. No, što je tu je. Nije propao svijet. Sezona je tek počela – kaže Lulić. Tog kobnog drugog dana Branislav Bogdanović je srušio 585, a Primož Pintarič 580 drva. Onaj koji je mogao odvesti Zadar u polufinale bio je najmlađi član prve momčadi Hrvoje Marinović. Ali nije izdržao pritisak. S njegovih 567 drva Zadar je pao na peto mjesto. Ono koje vodi ravno u Zadar. Za Zadrane je sada najvažnije da pronađu izgubljenu formu i da se što prije oporave od neugodnog petog mjesta na Svjetskom Kupu. Baš je to najveći cilj trenera Šime Mijolovića, jer u domaćem prvenstvu Zaprešić je gadno zagrizao i sada treba ostati pribran i ne gubiti bodove gdje ih se ne smije izgubiti. U idućem kolu Zadrani idu u goste Kandit Premijeru, momčadi koja im je prošle sezone bila najveći konkurent za titulu, a sada u prva tri kola nema niti jednu pobjedu. Sigurno će se Osiječani izuzetno motivirati pred dolazak prvaka, a na Zadru je da ponovno postane momčad koja vlada hrvatskim kuglanjem.