Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Marija Vrsaljko pola godina izvan parketa

Autor: Šime Ćurko

02.10.2009. 22:00
Marija Vrsaljko pola godina izvan parketa


Marija Vrsaljko, hrvatska košarkaška reprezentativka, koja je od ljeta 2008. u Gospiću, u finalu regionalnog Kupa “Vojko Herksel”, ozlijedila je koljeno. O koliko je ozbiljnoj ozljedi riječ saznalo se jučer nakon magnetske rezonancije koju je Vrsaljko imala u Zagrebu.
– Pokazalo se da je u pitanju puknuće prednjih križnih ligamenata desnog koljena i morat ću na operaciju – kaže Vrsaljko koja je u četvrtoj četvrtini u pokušaju “finte” pod košem krivo okrenula nogu i odmah se vidjelo da bi ozljeda mogla biti teže prirode.
– Tijelo me povuklo u jednu, a noga u drugu stranu. U prvi trenutak ohrabrilo me što sam mogla stati na nogu, ali nakon prospavane noći koljeno jako nateklo. Nažalost, magnetska rezonancija samo je potvrdila crne slutnje – rekla je zadarska košarkašica. Premda povratak na parket, kad je riječ o ovoj ozljedi, ovisi o mnogočemu realno je očekivati da će on potrajati pet do šest mjeseci.
Inače, Gospićanke (za koje nastupaju i Ivana Jurčević te još uvijek nespremna Martina Gambiraža) na domaćem terenu nisu uspjele obraniti pobjedu u Kupu koji su lani uzele Šibenčankama na Baldekinu. Jolly JBS je slavio s 85:75 i tako prvi trofej u natjecanjima košarkašica odlazi u Krešimirov grad.