Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Nadam se da će koljeno biti u redu

Autor: Roman Morović

02.10.2009. 22:00
Nadam se da će koljeno biti u redu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Večeras 19 sati u dvorani Krešimira Ćosića košarkaši Zadra igraju posljednju pripremnu utakmicu uoči službenog početka nove sezone. Protivnik će im biti momčad Splita u čijim će redovima zaigrati i dojučerašnji igrač Zadra Jere Macura, a utakmica je zatvorena za javnost. Bit će to posljednja provjera Sagadinove momčadi u pripremnom razdoblju, a od iduće subote počinje se igrati za bodove. Sedam je dana do susreta prvog kola NLB lige između Zadra i Olimpije i kroz idućih nekoliko dana trebalo bi biti poznato koja će dvanaestorica igrača biti u sastavu za tu utakmicu. Jedan od onih koji je još uvijek upitan za taj susret je i mladi Toni Prostran koji već neko vrijeme muku muči s ozljedom koljena i nikako da se vrati normalnim treninzima.
– Imam problem s tim skakačkim koljenom i zbog toga nisam normalno trenirao već neko vrijeme. Odradio bi samo zagrijavanje, vježbe u teretani i terapiju. U nedjelju idem na pregled u Biograd na moru i nadam se da će sve proći u redu i da ću u ponedjeljak početi normalno trenirati s ostatkom momčadi – kaže Prostran i pojašnjava u čemu je problem.
– Imam problem jer me pri promjeni pravca odmah presjeće u koljenu i zbog toga ne mogu normalno igrati ni voditi loptu. Imao sam taj problem još otkad sam se vratio iz reprezentacije, ali je bol bila podnošljiva i mogao sam trenirati. Sada je ta bol ipak jača i nisam mogao preko nje. Jednostavno sam morao mirovati i ići na terapije, ali nadam se da se uskoro vraćam na parket.
Posljednjih tjedana bilo je mnogo priče i o kilaži, odnosno tjelesnoj konstituciji mladog Zadranina. Trener Sagadin nekoliko je puta istaknuo kako Toni mora još dosta dobiti na masi i fizičkoj snazi kako bi njegovo tijelo postalo seniorsko.
Masa i snaga će doći s vremenom
– Mislim da se previše priča od tome. Nije to nešto što treba isticati u prvi plan. Siguran sam da će to doći s vremenom, tako da mislim da ne treba stvarati neki preveliki pritisak oko toga. Jednostavno trebam samo trenirati i siguran sam da će stvari s vremenom doći na svoje mjesto – smireno će Prostran koji ovoga ljeta nije imao mnogo vremena za odmor budući da je bio aktivan u dvjema reprezentativnim selekcijama.
Je li nastup na Europskom prventvu do 18 godina, nakon osvojene bronce na SP U-19 na Novom Zelandu, bio preveliki napor?
– Osjećao sam umor ali, da mi se nije dogodila ona ozljeda protiv Slovenije, ne bi bilo nikakvih problema. Za mene je to bilo jedno dobro iskustvo. Prošle sezone nisam igrao puno i mislim da su mi te utakmice u reprezentaciji dobro došle. Odigrao sam dobro prvenstvo i mislim da mi je to koristilo.
U četvrtak je Zadar lagano pobijedio Široki. Iako igra u prvom poluvremenu nije davala previše razloga za zadovoljstvo, Zadrani su u drugom dijelu ipak ubacili u višu brzinu i brzo pobjegli na petnaest-dvadeset razlike, što gosti više nisu mogli stići. Ima li Zadar igru kojom za tjedan dana može pobijediti Olimpiju, momčad koja se najviše pojačala u ovom prijelaznom roku?
– Protiv Širokog smo odigrali dobro u obrani. Pridržavali smo se trenerovog koncepta igre i mislim da možemo biti zadovoljni. Trener je također zadovoljan kako smo odradili ovo pripremno razdoblje i sada se, u ovih tjedan dana, trebamo dobro pripremiti za tu prvu utakmicu. Uvjeren sam da smo dobro radili i da ćemo spremni dočekati Olimpiju – zaključio je Prostran.