Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zaton već sklopio ugovore za iduću turističku sezonu

02.10.2010. 22:00
Zaton već sklopio ugovore za  iduću turističku sezonu


Već naveliko se pripremamo za nadolazeću 2011. turističku sezonu. Na tom tragu prije tri mjeseca krenuli smo s našim aktivnostima tako da je uglavnom veći dio ugovora za iduće ljeto već sklopljen. Ovih dana krećemo s izdavanjem novih promotivnih materijala, osvježavanjem naših internet stranica, a pred nama su i posjeti raznim turističkim sajmovima u zemlji i inozemstvu
Kraj rujna po već ustaljenoj višegodišnjoj praksi znači da Turističko naselje Zaton završava ovogodišnju turističku sezonu i zatvara vrata domaćim i stranim gostima.
Od 1. svibnja kada su krenuli s ovogodišnjim poslovanjem po iskazanim statističkim podacima udomili su ukupno 70.000 gostiju uglavnom stranaca. Od tog broja u apartmanima je boravilo 23.000, a u kampu 47.000 gostiju. Svi oni zajedno ostvarili su 620.000 turističkih noćenja ili 2.000 noćenja više nego lanjske 2009. godine.
Najviše Nijemaca
Osamdeset posto gostiju u TN Zaton na ljetovanje je došlo iz zapadnoeuropskih zemalja i to najviše iz Njemačke potom Danske, Austrije, Italije i tako redom, dok je 20 posto gostiju tradicionalno iz istočnoeuropskih zemalja Poljske, Češke, Mađarske, Slovenije. Manji broj dolazaka gostiju zabilježen je s prostora Hrvatske. Svi raspoloživi kapaciteti 583 apartmana sa 2.300 postelja, kamp sa 1.500 parcela te oko 200 tzv. mobilnih kućica, uglavnom su bili dupkom popunjeni od polovine srpnja pa do polovine rujna.
– Unatoč krizi i recesiji, kašnjenju sezone, Svjetskom nogometnom prvenstvu te još nekim drugim čimbenicima mi smo izuzetno zadovoljni s ostvarenim ovoljetnim turističkim rezultatima. Naši tradicionalni gosti iz Njemačke i Nizozemske zbog rasporeda blagdana i završetka školske godine te Mundijala na kojem su se, kao što je poznato, upravo u finalu našle ove dvije reprezentacije, počeli su nam pristizati tek oko 15. srpnja. Talijanski gosti po običaju u zadnji čas odlučuju kamo će poći. Oni su ovog ljeta došli u nešto manjem broju i to ne zbog toga što nisu htjeli doći, već iz razloga što ih nismo imali gdje smjestiti. Prije početka sezone puno smo uložili u uređenje novih i postojećih sadržaja i to poglavito za naše najmlađe goste. Jer poznato je da je naše Turističko naselje s dugačkom pješačkom zonom, bogatim i raznovrsnim animacijskim sadržajima upravo raj za najmlađe. A kad su djeca zadovoljna onda su zadovoljni i roditelji, kaže voditelj prodaje i marketinga TN Zaton Ivo Bobić, dodajući da iako su zadovoljni učinjenim za zaposlenike TN Zaton nema odmora.
Ozelenjivanje naselja
– Već naveliko se pripremamo za nadolazeću turističku sezonu. Na tom tragu prije tri mjeseca krenuli smo s našim aktivnostima tako da je uglavnom veći dio ugovora za iduće ljeto već sklopljen. Ovih dana krećemo s izdavanjem novih promotivnih materijala, osvježavanjem naših internet stranica, a pred nama su i posjeti raznim turističkim sajmovima u zemlji i inozemstvu. Što se pak tiče infrastrukture, sigurno će u tom pogledu do početka iduće turističke sezone biti određenih zahvata. Sad naši djelatnici već rade na tzv. šminkanju i ozelenjivanju naselja posebno kampa, jer to kamperi izuzetno cijene i vole. Od većih zahvata u planu nam je najdalje do 2012. godine ovdje u naselju i to u njegovu sjevernom dijelu, izgraditi najsuvremeniji aquapark na Jadranu s raznim sadržajima, rijekama, vodopadima, toboganima i ostalim pratećim sadržajima, čime će se još u većoj mjeri poboljšati ionako bogata i raznovrsna turistička ponuda cjelokupnog TN Zaton, ističe Bobić te na kraju zadovoljno ističe da je proteklog ljeta kod njih našlo zaposlenje oko 400 stalnih i sezonskih djelatnika te da je TN-u Zaton ovog ljeta zbog iznimnog doprinosa u razvoju hrvatskog turizma Ministarstvo turizma dodijelilo prestižnu nagradu “Anton Štifanić”.