Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zebić: Tresnuli smo o pod

02.10.2010. 22:00
Zebić: Tresnuli smo o pod


– Prestali smo trčati i prestali razmišljati zbog čega se zadnjih pola sata utakmice pretvorilo u katastrofu. Nažalost, tresnuli smo o pod. Domaće utakmice su nas do sada držale iznad površine, ali nakon ovoga poraza smo zaronili – rekao je Zebić
Tmurno raspoloženje prevladavalo je hodnicima stadiona na Stanovima nakon 1-4 poraza od Šibenika. Očekivano, konferencija za novinare nije dugo trajala. Trener Zadra Dalibor Zebić, nakon čestitki Šibenčanima, pokušao je objasniti razloge ovoga poraza.
– S jedne strane, Šibeniku se puno toga poklopilo, a nama se, s druge strane, pretvorilo u noćnu moru. Sve negativno što smo odigrali u ovoj sezoni bilo je koncentrirano u ovoj utakmici. Prilikom njihova prvoga pogotka, loše smo očistili napad Šibenika, ostavili njihovog igrača na drugoj stativi i dopustili im izjednačenje. Potom smo zaradili bizarni crveni karton i skrivili još bizarniji jedanaesterac. Nakon toga smo nestali s terena, a to se ne smije događati. Momčad u svakom slučaju treba vjerovati u preokret. Prestali smo trčati, prestali razmišljati zbog čega se zadnjih pola sata utakmice pretvorilo u katastrofu. Nažalost, tresnuli smo o pod. Domaće utakmice su nas do sada držale iznad površine, ali nakon ovoga poraza smo zaronili. Predstojeću reprezentativnu stanku ćemo morati dobro iskoristiti. Sami smo sebe doveli u ovu poziciju, ali možemo se isto tako sami i izvući – rekao je Zebić, potom istaknuvši koje će probleme tijekom stanke trebati riješiti.
– Odnos prema igri u posljednja pola sata utakmice je nedopustiv. Može se igrati i s tri igrača manje, ali ne smije se dogoditi raspad sistema u kojem se većina igrača ne vraća u obranu. Nadalje, ne smije nam se ponavljati nešto slično kao u ovoj utakmici kada nam je Šibenik u posljednjih 20 minuta nekoliko puta išao u napad „četiri na jedan” ili „čak pet na dva” – završio je Zebić.
S druge strane, trener Šibenika Vjekoslav Lokica bio je izuzetno zadovoljan uvjerljivom pobjedom čija je vrijednost još veća jer je ostvarena u gostima.
– Utakmica je bila teška. Nije bilo lako igrati nakon svega što nam se dogodilo. Odlučili smo napasti zadnju liniju protivnika i pokušati osvojiti tri boda. Imali smo hrabrosti i sreće. Prvi pogodak za izjednačenje smo postigli u pravo vrijeme. Nakon drugoga pogotka i crvenoga kartona za Zadar, sve nam se otvorilo. U ovoj utakmici nam se puno toga vratilo. Dvoboj je bio od izuzetne važnosti za obje momčadi, međutim, unatoč tome smo vidjeli korektnu igru, bez obzira na crveni karton. Nije bilo grubih startova niti ikakvih bezobrazluka. To je za mene jedna od najljepših pojedinosti ovoga derbija – riječi su Vjekoslava Lokice.