Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Davorka Krnčević nova ravnateljica

02.10.2011. 22:00
Davorka Krnčević nova ravnateljica


Dugogodišnja ravnateljica zemuničkog Doma za psihički bolesne odrasle osobe potvrdila je kako je potvrdu o imenovanju dobila u petak. Osim nje, za tu poziciju natjecala se još jedna osoba, no prevagnulo je iskustvo Krnčevićeve koja na čelu zemuničkog Doma odrađuje već četvrti četverogodišnji mandat. Iza nje stoji ukupno 22 godine radnog iskustva


Odlukom Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Davorka Krnčević, dipl. iur., izabrana je za novu ravnateljicu te ustanove, upravo kako je i bilo očekivano. Dugogodišnja ravnateljica zemuničkog Doma za psihički bolesne odrasle osobe potvrdila je kako je potvrdu o imenovanju dobila u petak. Osim nje, za tu poziciju natjecala se još jedna osoba, no prevagnulo je iskustvo Krnčevićeve koja na čelu zemuničkog Doma odrađuje već četvrti četverogodišnji mandat. Iza nje stoji ukupno 22 godine radnog iskustva koje je stekla i radeći na pravničkim poslovima u Centru za socijalnu skrb, a prije toga 4,5 godine radila je i u PU zadarskoj kao inspektor za gospodarski kriminalitet. Sve to zasigurno će joj biti od velike pomoći na novom radnom mjestu gdje je čeka nezavidan obim posla i velika odgovornost.
Natječaj za ravnateljsku fotelju najmlađe zadarske zdravstvene ustanove, koja je donedavno bila u sklopu Doma zdravlja, okončan je 20. rujna, a u međuvremenu, u ulozi privremenog ravnatelja, bila joj je pravnica Milena Ikić.
Inače, Zavod za hitnu medicinsku pomoć od stručnog povjerenstva Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi dobilo je dozvolu za rad 9. rujna nakon što su se uvjerili da su svi uvjeti za rad propisani Pravilnikom i ispunjeni, a u dogledno vrijeme Zavod će dobiti i svoje ispostave u Gračacu, Benkovcu i Starigrad Paklenici.
Ustanova će za razliku od sadašnje HMP, koja je djelovala u sklopu Doma zdravlja, djelovati samostalno, ali preuzima sve sadašnje aktivnosti Hitne medicinske pomoći, kao i njihove zaposlenike.
Prednosti nove organizacije su prije svega skraćivanje vremena dolaska tima HMP na mjesto intervencije s dosadašnjih prosječnih 17 minuta na 10-ak u urbanim područjima te 20 minuta u ruralnim područjima s dosadašnjih prosječnih 60 minuta što je vrlo značajno, jer ponekad pacijentima i sekunde znače život. U tome će im uvelike pomoći i nova oprema, a nakon što je Ministarstvo dalo zeleno svjetlo za rad najavljeno je i da će ustanova dobiti osam novih potpuno opremljenih vozila hitne medicinske službe što podrazumijeva defibrilator, respirator, aspirator, pulsni oksimetar, kompletnu opremu za imobilizaciju i izvlačenje pacijenata te potpuno opremljene reanimacijske ruksake.