Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kome (ne) smeta brod na Karmi?

02.10.2011. 22:00
Kome (ne) smeta brod na Karmi?


Na stranicama Grada Zadra jedan se građanin pobunio zbog broda koji je mjesecima parkiran na šetalištu Karma, u blizini cafe bara Phortos.
– Kako prikolica nema ni kotače, nego je na coketima, mislim da joj je to zimovalište. Ako bi još par građana tako postupilo, mislim da bi se šetnica pretvorila u škverić, napisao je građanin, zamolivši komunalnog redara da izađe na teren.
Na terenu situacija nije tako strašna, brod zaista stoji na javnoj površini na Karmi, ali kako kažu građani koje smo tamo zatekli, njima to ne smeta.
– Čovjek vjerojatno nema mjesta u dvorištu i stavio je brod ispred svoje kuće. Može se prolaziti, nije nasred puta… Ne znam tko se za to buni, ali to je vjerojatno ona ‘neka susjedu krepa krava’. Nešto drugo je tu problem. Na mjestu gdje je brod i još naprijed, dakle na javnoj površini, jedan je stanar sam nacrtao parkirališna mjesta s prekriženim slovom ‘P’, tako da njemu ne smetaju automobili dok ulazi u garažu. A ljudi koji dođu u kafić ili na plažu nemaju gdje drugdje parkirati. Ionako su u blizini stupići i počinje pješačka zona i ne smeta da se na tom malom dijelu parkiraju, rekao je jedan prolaznik.
Brod ne smeta ni Vjekoslavi Mašini, stanarki Karme.
– Možda nije u redu da je brod ostavljen na javnoj površini, bilo bi lijepo da se svi držimo reda i čistoće, ali meni zaista ne smeta, kazala je Mašina.
U drugom dijelu grada, na trokutu između Meštrovićeve i Krležine ulice, sličan slučaj zaista ljuti susjede jer je uz parkirani derutni brod i zahrđali alat i izgleda da je brod ostavljen tamo, umjesto na otpadu.
No na Karmi je brod uredno spremljen i susjedima uglavnom ne smeta pa se možda i ne bismo trebali baviti ovakvim sitnicama, posebno u državi u kojoj se događa puno opasnija uzurpacija javne imovine.Brod na Karmi uredno je spremljen i susjedima uglavnom ne smeta