Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kosor: Jadni oni koje Čačić sretne na cesti

02.10.2011. 22:00
Kosor: Jadni oni koje Čačić sretne na cesti


Ali najvažnija je činjenica da bismo svi bili jadni kad bi Čačić zaista zasjeo kao glavni vozač u tom vozilu koje bi Hrvatsku vozilo u budućnost, rekla je Kosor
Premijerka Jadranka Kosor odgovorila je jučer na izjave šefa HNS-a Radimira Čačića koji je u subotu u Splitu vladajuću koaliciju proglasio “jadnicima” te tom prilikom u političku utakmicu na velika vrata uvela Čačićevu prometnu nesreću iz siječnja prošle godine.
Kukuriku vozilo
– Jadni su, nažalost, oni oni koje gospodin Čačić, koji želi biti glavni vozač Kukuriku vozila, sretne na cesti. To je poznato, to su jadni ljudi. Svakako su jadnici i oni kojima ne isplaćuje plaće u svojim poduzećima. I sasvim sigurno po njegovom mišljenju i svi oni koji imaju negdje oko 5.000 kuna plaću, kao što je izjavio u Mađarskoj na sudu, a nisu se obogatili poput njega. Ali je najvažnija činjenica da bismo svi bili jadni kad bi on zaista zasjeo kao glavni vozač u tom vozilu koje bi Hrvatsku, kako to oni govore, vozilo u budućnost. A uz njega suvozač koji bi opravdavao sve ono što bi taj glavni vozač radio, rekla je Kosor nakon što je prisustvovala misi u Mariji Bistrici održanoj u sklopu 19. hodočašća Hrvatske vojske i policije u svetište Majke Božje Bistričke koje je organizirao Vojni ordinarijat.
Odgovarajući pak na pitanje o tvrdnji Milorada Pupovca (SDSS) da je Vlada još krajem srpnja znala za optužnice iz Srbije, Kosor je rekla da ne zna odakle njemu te informacije te naglasila da “potpredsjednik iz njegove stranke sjedi u Vladi”.
– Pa ako su tu informaciju o tim optužnicama imali i Pupovac ili Uzelac, bio bi red da su i mene obavijestili. Ali predizborno je vrijeme, pa neki omalovažavanjem i vrijeđanjem pa i iznošenjem neistina nastoje zgrabiti nekoliko političkih bodova. Ali evo danas smo u ovom prevažnom mjestu i vrijeme je da se okrene svatko sebi i da preispita sve što je radio. Što se nas tiče koji smo danas u Mariji Bistrici, to i činimo. Malo više poniznosti u politici dobro bi došlo, rekla je Kosor koja je SDSS-ove kritike pripisala borbi SDSS-a i SDP-a za glasove pripadnika srpske nacionalne manjine.
U potrazi za sjenom
Inače prilično jako jesenje sunce omelo je premijerku da do kraja uživa u misi. Sjedeći u prvom redu počasne tribine, koji je bio pod izravnim udarom sunca, Kosor je prvo kao zaštitu zatražila kišobran. Nakon što je protokol odmah nabavio dva kišobrana, najvećim džentlemenima pokazali su se predsjednik Sabora Luka Bebić i ministar obrane Davor Božinović koji su nad premijerkom stvarali hlad. Međutim, ubrzo potom poseglo se za drugim rješenjem. Premijerka se preselila u jedan od stražnjih redova koji su bili u sjeni, a oni koji su dotad tamo sjedili prebacili su se na sunce.


Jezerinac i Puljić pozdravili generale u Haagu


Najavljujući misu vojni ordinarij Juraj Jezerinac pozdravio je “sve naše generale, prije svega one u Haagu da im se što prije okončaju dani zatočenja”, a u tome mu se pridružio i kardinal Vinko Puljić koji je služio misu.
– Sve one koje ste imenovali i ja srdačno pozdravljam, rekao je kardinal Puljić.