Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Oni su nada u bolju budućnost

02.10.2011. 22:00
Oni su nada u bolju budućnost


Sveučilište u Zadru bogatije je za pet magistara znanosti. Petero studenata: Ivana Kardum Goleš, Marina Kuzmanić Petreš, Nikša Mendeš, Lorena Peroš i Marina Rončević promovirano je u Svečanoj dvorani u akademsko zvanje magistra znanosti. Svečanoj promociji nazočili su i prorektori prof. dr. sc. Vladimir Skračić, prof. dr. sc. Srećko Jelušić, dr. sc. Josip Faričić, pročelnik Odjela za geografiju te promotor doc. dr. sc. Ante Bralić, a promoventima se prigodno obratio i rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Ante Uglešić.
– U vama dragi promoventi, u vašoj kreativnosti vidimo vrijedan potencijal, ne samo ovdje na Sveučilištu, nego i ustanove u kojima radite i društva u cjelini. Vjerujem da ćete se složiti sa mnom da su svečanosti poput ove prigode za prisjećanja na dičnu Universitas Jadertina. Jedna od ključnih sastavnica moje misije u okviru ovlasti rektora jest doprijeti poboljšanju uvjeta za što kvalitetniji nastavni poces te stvaranje pozitivnog okružja za znanstveno-istraživački rad. Zato sve naše nastavnike, znanstvenike, ali i sve one koji dođu ovdje na studij potičem da budu odgovorni i čestiti prijenosnici znanja. Svaki je pojedinac pa tako i vi dužan djelatno se angažirati u rješavanju gorućih društvenih pitanja i aktivno sudjelovati u stvaranju uvjeta za gospodarski i socijalni napredak za opće dobro cijele zajednice. Duboko sam uvjeren da je to moguće ostvariti samo neumornim radom i stvaralaštvom. Vi ćete stoga, toplo se nadam, nastaviti svoje obrazovanje i istraživanjem prometnuti se u buduće znanstvenike istraživače. Samo trajno, celoživotno usavršavanje omogućit će vam kvalitetno obavljanje svih profesionalnih zadataka čime ćete dati značajan prinos zajednici u kojoj živite i u kojoj radite, poručio je rektor Uglešić.
Nakon obraćanja rektora promotor doc. dr. sc. Ante Bralić ukratko je predstavio magistarski rad svakog od promovenata čestitavši im na tituli magistra znanosti. Cijelu svečanost svojom izvedbom uveličala je i ženska klapa Barufa.