Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Spomen na Alena Bruketu

02.10.2011. 22:00
Spomen na Alena Bruketu


Tradicionalnu jedriličarsku regatu u spomen na svog člana i trenera Alena Bruketu, poginulog u Domovinskom ratu, uspješno je organizirao JK Uskok, a regata je imala dva plova i to u subotu plov Zadar – Brgulje, a u nedjelju drugi plov Brgulje – Zadar


Ovog vikenda JK Uskok iz Zadra organizirao je tradicionalnu jedriličarsku regatu u spomen na svoga člana i trenera Alena Bruketu, poginulog u Domovinskom ratu.
Regata je imala dva plova i to u subotu plov Zadar – Brgulje, a u nedjelju drugi plov Brgulje – Zadar. Na ovoj je regati sudjelovao 21 brod s ukupno 77 članova posada. Ove se godine Zadranima pridružila i jedna riječka posada s jednim brodom.
Prvi je plov Zadar – Brgulje pripao posadi broda HELIOS – jaht kluba iz Zadra. Drugoplasirana je posada broda MUNJEK – JK Uskok Zadar, a treće je mjesto pripalo posadi broda GEISHA 1 također iz JK Uskok Zadar.
Organizator ove spomen-regate JK Uskok iz Zadra koju je vodio sportski direktor JK Uskok Tonko Petešić kao i svi sudionici regate, bili su vrlo zadovoljni svim onim što se planiralo i ostvarilo u tijeku plovidbe do Brgulja, a osobito prijemom u Brguljama.
Domaćin je bio ŠRD Brgulje.
Večer provedena u brguljskom portu bila je “začinjena” i odlično pripremljenim gulašom. Brguljci su uzvratili pjesmom i gostoljubivošću.
U nedjelju u 10 sati krenulo se na drugi plov prema Zadru. Vjetar u početku nije bio naklonjen jedriličarima pa su oni jedva uspijevali “hvatati” po koji refulin. Kako je vjetar, ipak, nešto pojačao, započelo je i planirano regatno natjecanje ili, bolje rečeno, ugodno jedrenje do cilja u Zadru.
Nažalost, rezultate drugog plova nismo uspjeli doznati tijekom nedjeljne večeri. No to je, ipak, manje bitno od poruke i razloga održavanja ove tradicionalne regate.