Sirana Gligora vlasnica najboljeg europskog sira

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Britansko natjecanje u kvaliteti sireva tek prošle godine se otvorilo prema inozemnim sirevima

Na jednom od najstarijih i najetabliranijih britanskih sajmova sireva koji se već 151 godinu održava u mjestu Frome nedaleko od Bristola, sirana Gligora je ponovno nagrađena visokim odličjima.

Ovo vrlo važno britansko natjecanje u kvaliteti sireva tek prošle godine se otvorilo prema inozemnim sirevima. Za mnoge od organizatora i ocjenjivača bila je to prva prava prilika za kušanje hrvatskih najboljih sireva. Ove godine je prezentirano 1.200 sireva iz cijelog svijeta pred više od dvadeset tisuća posjetitelja.

Sirana Gligora je dobila pet medalja u četiri kategorije, a najviše su odjeknuli rezultati u kategoriji najbolji europski sir.

Poznata imena i ključne osobe u mljekarskoj industriji proglasili su Paški sir Gligora apsolutnim pobjednikom u kategoriji "najbolji sir nečlanica EU" i dodijelili mu zlatnu medalju. Gligorin sir ŽŽigljen od miješanog kravljeg i ovčjeg sira dobio je srebrnu medalju ššto znači da Gligora proizvodi dva najbolja sira izvan Europske Unije.

Paški sir Gligora dobio je i dvije pojedinačne brončane medalje u kategoriji specijalnih sireva i u kategoriji najbolji europski tvrdi sir. Gligorin novi sir Dinarski, sir od kravljeg i kozjeg mlijeka iz dalmatinskog zaleđa, pojavio se prvi put na nekom međunarodnom natjecanju i ostvario veliki rezultat, srebrnu medalju u kategoriji najboljih sireva svijeta od miješanog mlijeka.

Tako je zaokružen još jedan odličan dan za hrvatske sireve i gastronomiju.

- Kvaliteta izložaka ove godine bila je izvanredna. Ocjenjivanje nekih kategorija je doista bio izazov za naše suce, nacionalne kritičare kao i specijaliste unutar industrije sira, rekao je Nigel Pooley, predsjedavajući član odbora za najbolji sir.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno