Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

“Specijalka na prepelice” okupila najbolje pse

02.10.2013. 22:00
“Specijalka na prepelice” okupila najbolje pse


Na dogovorenom zbornom mjestu na kojem su se u ranim jutarnjim satima okupili natjecatelji s ukupno 29 pasa pasmina engleskih i kontinentalnih ptičara bilo je iznimno živo


U okviru ovogodišnjeg plana i programa rada Kinološka udruga ¨Posedarje¨ iz Posedarja ove je nedjelje na lovnim terenima Donjeg Slivničkog polja, bogatima divljači, kojima gospodari Lovačka udruga ¨Kuna¨ iz Poličnika, organizirala uz odobrenje Hrvatskog kinološkog saveza iz Zagreba kinološku manifestaciju pod nazivom ¨Specijalka na prepelice¨. Pozivu čelnih ljudi KU ¨Posedarje¨ predsjednika Duška Bolića, tajnika Martina Klapana i voditelja uzgoja Jure Žuže odazvali su se vodiči i vlasnici pasa s prostora od Splita preko Zadra do otoka Paga.
Natjecatelji su se okupili s ukupno 29 pasa pasmina engleskih i kontinentalnih ptičara, a pred početak natjecanja u lovišta je ispušteno 40 kljunova prepelica.
Po odrađenom poslu na terenu svi sudionici u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima našli su se u lovačkoj kući u vlasništvu lovne jedinice Slivnica Donja na lokalitetu Dub.
U klasi engleskih ili otočnih ptičara pobjedu je odnio vodič Marino Pernar iz Povljane na otoku Pagu s kujom engleskom setericom “Bistra od Pastorčića”. Drugo mjesto osvojio je sa psom engleskim seterom “Playboy od Gastona” vodiča Davora Tomašević iz Sinja, dok je treće mjesto pripalo vodiču Vladi Avianu iz Murvice i njegovom psu engleskom seteru “Bila od Aviana”.
Kod kontinentalnih ptičara po odluci sudaca prvo mjesto osvojio je vodič Filip Ljajić, iz Drniša sa psom njemačkim kratkodlakim ptičarom “Rio”. Drugo mjesto pripalo je vodiču Martinu Klapana, iz Pridrage i njegovom psu epaniel bretonu “Asta”, dok je treće mjesto osvojio vodič iz Pridrage Ante Klapan i to sa psom njemačkim oštrodlakim ptičarom “Assi”.