Ryanair prodaje karte za travanj, ali nitko ne zna hoće li letova biti

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Mnogo toga ovisi o irskom avioprijevozniku u našoj županiji

Informacija da će Ryanair iz Zadra iduće godine letjeti tek od svibnja uznemirila je mnoge domaće turističke djelatnike. Ukoliko se pokaže točnom, ovo bi bila vrlo loša vijest ne samo za njih, već i za Zračnu luku Zadar kojoj je irski avioprijevoznik posljednjih godina glavni poslovni partner.

No, spekulacije o tome kako do svibnja neće biti njihovih letova, sve su glasnije unatoč najavi Ryanairovog direktora Michaela O'Learyja koji je u veljači u Zadru čak obećao povećanje broja putnika za četiri do pet posto. Istina, kazao je kako neće povećavati broj destinacija sa Zračne luke Zadar, ali ni rast broja putnika a to nije moguće ukoliko nema prometa u predsezoni.

Osam godina suradnje

O tome kakva je suradnja sa hrvatskim zračnim lukama najbolje kazuje podatak da je Ryanair ove godine ostvario promet od dva milijuna putnika prevezenih njihovim avionima iz Hrvatske i u Hrvatsku. Ova brojka nastala je zbog izvrsne suradnje sa zadarskom Zračnom lukom s kojom su u osam godina ostvareni rezultati mnogo bolji od očekivanih.  Sam direktor O'Leary na sastanku u Zadru najavio je kako u iduće četiri godine u Zadru očekuju porast do čak pola milijuna putnika. 

Ove vijesti o kasnijim letovima stoga su unijele uzbunu u lokalne turističke krugove, a o tome što je od ovoga istina provjerili smo u Zračnoj luci Zadar i Turističkoj zajednici Županije.

Direktorica Luke, Irena Ćosić, kaže kako će se o svemu znati više u listopadu kada odlaze na sastanak sa predstavnicima Ryanaira. Naime, u cijeloj je priči bitna jedna vrlo važna stavka, a ta je da Ryanair upravo prodaje karte za - travanj! U Zračnoj luci stoga još ne znaju hoće li kompanija stornirati te karte.

- Nakon sastanka u Dublinu znat će se više detalja, a sve ostalo su nagađanja - jasna je Ćosić, a glasnogovornik Luke, Nikola Barać dodaje:

- Red letenja Ryanaira za sljedeću godinu nije dovršen. O svim detaljima javnost će biti na vrijeme obaviještena.

Turističko vijeće TZ Županije u utorak je održalo sjednicu na kojoj se raspravljalo i o Ryanairu, no očito ni u Turističkoj zajednici ne znaju hoće li ova kompanija iduće godine dovoziti putnike u Zadar prije svibnja. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno