Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Oproštaj Todora Gečevskog

02.10.2016. 22:00
Oproštaj Todora Gečevskog


Nakon više od 20 godina Todor Gečevski oprostio se od aktivnog igranja košarke. Posljednju utakmicu 39-godišnji makedonski košarkaš odigrao je u dresu Rabotničkog protiv Fenerbahcea, čime je ujedno proslavljena i 70. godišnjica postojanja tog skopskog kluba.
Pred oko 7000 gledatelja u dvorani “Boris Trajkovski” Turci su uvjerljivo slavili s 92:60, no rezultat je ionako bio u drugom planu.
Kada je Gečevski pred kraj utakmice nakratko ušao u igru i postigao koš, svi u dvorani ustali su se i ovacijama ispratili jednog od najboljih makedonskih košarkaša u povijesti. Popularni Geč u karijeri je igrao za više makedonskih klubova, a 2004. je upravo iz Rabotničkog prešao u Zadar. Tu se zadržao čak pet sezona, osvojivši pritom dva prvenstva Hrvatske i tri Kupa Krešimira Ćosića, a dobio je i čast da bude prvi stranac s kapetanskom vrpcom Košarkaškog kluba Zadar.
Za učinak u sezoni 2008./09., posljednjoj u zadarskom dresu, Gečevski je dobio Trofej “Frane Vukić” kojeg Zadarski list dodjeljuje najkorisnijem igraču Zadra. Godine 2009. prešao je u grčki PAOK, zatim je tri sezone igrao za MZT, da bi karijeru završio u Rabotničkom. Osim trofeja sa Zadrom, ima i pet naslova prvaka Makedonije, te šest nacionalnih kupova i igrač je s najviše nastupa za makedonsku reprezentaciju.