Pupić Bakrač župana Longina optužio za prijetnje zatvorom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Burna sjednica Županijske skupštine
Hoću li i ja tamo skončati od gnojne upale pluća kao Roberto Lerga ili srčanog udara kao Robert Rotar? Možda na neki drugi način? - pitao je Pupić Bakrač
Zvonko KUCELIN
Vijećnici Akcije mladih bili su "najglasniji" u Županijskoj skupštini

Danima najavljivani „fight“ Akcije mladih u Skupštini Zadarske županije ipak je izostao. Neku vrstu vijećničkog neposluha, vezivanja lisicama, Akcija mladih je najavljivala povodu povećanja vijećničkih naknada tražeći da se ta točka izostavi s dnevnog reda. No  predsjednik skupštine Željko Lončar ju je ionako mislio izbaciti s dnevnog reda s obrazloženjem:

- U pripremi je Zakon o jedinicama lokalne i regionalne (područne)  samouprave koji će stupiti na snagu sredinom studenog. On će riješiti na  svim razinama pitanje vijećničkih naknada pa je ovu točku bespredmetno stavljati u dnevni red ove sjednice, rekao je između ostalog Lončar.

No to nije bio kraj napetosti koji je doveo do situacije da se čak  sat vremena utvrđivao dnevni red sjednice. Između ostalog, odbačena je  inicijativa da se izbaci točka dnevnog reda o preustroju upravnih odjela  Zadarske županije, ali niti MODES-ov prijedlog bivšeg dožupana Rudolfa Dvorskog da se i Zadrani obeštete na način kako je, učinila Milanovićeva, nevoljena, vlada nakon poplava u Gunji.

Vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša dvaput je izbacivan sa sjednice. Zadnji put kad je reformistica Vesna Sabolić išla prema govornici, Rubeša joj je dobacio kako joj plavo lijepo stoji.

„Kako te nije sram, nabacivati se tako", viknuo je predsjednik Željko  Lončar. Rubeša je rekao da je samo dao kompliment i da nema razloga  njegovom izbacivanju. Je li to bio kompliment ili ne, vijećnica Sabolić je  shvatila da je Rubeša tim dobacivanjem zapravo aludirao na koaliciju reformista s HDZ-om. Time je Rubeša, barem za aktualnog sata ostao u vijećnici.

No njegov kolega Marko Pupić Bakrač je prozvao župana Božidara  Longina ne samo za kadroviranje u policiji nego i na poticanje na njegovo hapšenje. Optužio je Longina da je nakon prošle sjednice izjavio da će nakon što riješi kadroviranje u zadarskoj Policijskoj upravi, strpati Marka  Pupića Bakrača u zatvor.

- Hoću li i ja tamo skončati od gnojne upale pluća kao Roberto Lerga ili  srčanog udara kao Robert Rotar? Možda na neki drugi način? Tako je kadrovirano s načelnikom krim policije Gašparom Begonjom čiji je mandat u policiji neslavno završio, a ovaj završio kao načelnik Općine Privlaka, rekao je Pupić Marko Bakrač koji je novinarima ponudio i snimke poruka koje je primio na mobitel kojima mu se prijeti zatvaranjem nakon  kadroviranja u policiji.

Kad ga je župan Longin pozvao da mu pokaže papir gdje to on tako  govori, Pupić Bakrač mu je rekao da je sve objavljeno u medijima pa se  sa svim može slobodno poslužiti. Kako dokaz Marko Pupić Bakrač je ponudio preslik korespondencije Facebook Messengera.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno