Radovi sve do sredine veljače?!

Slika korisnika valentinam
Raskrižje Strossmayerove i Mažuranićeve
Na pitanje zašto će trebati čak četiri mjeseca da se uredi jedno raskrižje odgovoreno nam je kako su radovi opsežni te će uključivati rušenje stabala i sadnju novih, proširenje ceste, postavljanje novih semafora te rekonstrukciju ceste prema Marini
Arif SITNICA
Privremeni kružni tok na križanju Tuđmanove i Meštrovićeve

Jučer su nastavljeni radovi na opsežnim preuređenjima zadarskih prometnica. Nakon što je završen privremeni kružni tok na križanju Tuđmanove i Meštrovićeve, odnosno iznad Vruljice, na red su došli radovi na križanju Strossmayerove i Mažuranićeve ulice, koji bi trebali biti gotovi tek sredinom veljače. Radove vrijedne 3,1 milijun kuna s PDV-om izvodi zadarska tvrtka Vodoinstalacija i njihova geodetska tvrtka Paralela.

Jučer su započeli pripremni radovi vezani za postavljanje prometne signalizacije na tom raskrižju koje bi nakon dovršetka radova trebalo dobiti nove semafore te lijeve skretače čime bi se smanjile gužve na tom frekventnom raskrižju.

Na pitanje zašto će trebati čak četiri mjeseca da se uredi jedno raskrižje odgovoreno nam je kako su radovi opsežni te će uključivati rušenje stabala i sadnju novih, proširenje ceste, postavljanje novih semafora te rekonstrukciju ceste prema Marini.

- Zbog proširenja kolnika, nažalost, morat ćemo maknuti drvored, zbog čega nam je svima vrlo žao, ali nismo imali alternativu, rekao je Darko Kasap, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo. Istaknuo je kako će zasaditi nova stabla te pozvao građane na strpljenje i razumijevanje dok se ovi radovi ne dovrše.

Za vrijeme trajanja rekonstrukcije na tom će dijelu grada na snazi biti privremena regulacija prometa koji će se odvijati i preko privremenog rotora iznad Vruljice koji je ovih dana izazvao veliku pažnju građana.

Naime, mnogi zadarski vozači, naviknuli na vožnju napamet, na tom privremenom rotoru nisu poštivali prometnu regulaciju već su nastavljali vožnju ne poštujući pravila vožnje u rotoru, vozeći suprotnim trakom.

- Pratimo stanje sigurnosti u prometu na tom rotoru te smo imali intervenciju i napisanu kaznu. Vozači moraju biti svjesni da je tamo uvedena nova prometna regulacija koju trebaju poštivati. Ne smiju voziti napamet već vožnju trebaju prilagoditi novoj situaciji na cesti kako ne bi u opasnost dovodili ni sebe ni druge sudionike prometa, rekao je Elis Žodan iz PU zadarske. Istaknuo je kako su kazne za nepropisnu vožnju vrlo visoke te dosežu skoro 2.000 kuna pa je upozorio građane da, ukoliko nisu voljni skupo plaćati kazne, pripaze na vožnju. Istaknuo je kako je ova privremena regulacija potrebna kako bi se izveli ovako opsežni radovi na prometnicama. Još jednom je zamolio građane za strpljenje i poštivanje nove regulacije.

Prometna mladež

Kako bi tijekom radova na prometnicama bilo što manje gužvi, Grad Zadar je u suradnji s PU zadarskom odlučio angažirati studente koji bi kao Prometna jedinica mladeži pomagali prometnim policajcima regulirati promet tijekom najvećih gužvi. Zbog toga su raspisali i natječaj, ali kako se nije javio dovoljan broj kandidata, trajanje natječaja je prolongirano za još deset dana. Svi zainteresirani studenti se tako još uvijek mogu javiti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno