Vijećnici Mosta predlažu rješenje za parkiralište Opće bolnice

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Oslobađanje naplate samo uz predočenje uputnice za liječenje
Već sam iznio prijedlog na Skupštini za takvo rješenje jer naplata parkinga po nama nije najsretnije rješenje. Župana sam pitao je li im cilj naplata parkiranja, no on je odgovorio da nije, već im je cilj rasterećenje parkirališta, govori Mario Bjeliš, vijećnik Mosta
Vedran SITNICA
Parkiralište Opće bolnice

Vijećnici Mosta na današnjoj sjednici Županijske skupštine očekuju odgovor na pitanje postavljeno na sjednici 14. srpnja, a vezano za problem parkirališta zadarske Opće bolnice za koji oni nude model besplatnog parkinga putem bolničkih uputnica. Riječ je o problemu koji se godinama pokušava riješiti, no zasad bezuspješno, pa ovo parkiralište koriste i gosti obližnjih kafića, ali najviše kupači plaže Kolovare. Ima i slučajeva da parkiralište koriste kamperi koji se svojim kamp-kućicama ovdje zadržavaju i po nekoliko dana.

Kako bi se doskočilo vozačima koji na taj način uzimaju mjesto pacijentima i osoblju bolnice, ravnateljstvo Bolnice prije dva mjeseca predložilo je uvođenje naplate parkirališta. Najavili su kako rade studiju isplativosti koja bi riješila model organizirane naplate parkirališta. S obzirom da je riječ o prostoru koji je u vlasništvu bolnice, naplata bi im donijela i dodatni prihod.

U Mostu pak imaju drugi prijedlog jer smatraju da bi naplata parkirališta opteretila ionako skromne budžete građana, te njihov županijski vijećnik Stipe Bjeliš o tom modelu naplate kaže:

- Naš je prijedlog da pacijenti ovo parkiralište koriste besplatno i to na način da prilikom dolaska u bolnicu pritisnu dugme na automatu i prilikom izlaska djelatnicima na porti pokažu uputnicu koja ima bar kod te se na taj način omogući otvaranje rampe, a za djelatnice bolnice mogu se uvesti iskaznice. Već sam iznio prijedlog na Skupštini za takvo rješenje jer naplata parkinga po nama nije najsretnije rješenje. Župana sam pitao je li im cilj naplata parkiranja, no on je odgovorio da nije, već im je cilj rasterećenje parkirališta. Zato smo iznijeli ovaj prijedlog i sada čekam sjednicu da vidim što će mi odgovoriti - kaže Bjeliš.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)